You are currently viewing Ionel PETRE (ALDE): Există viaţă în timpul stării de alertă, dar şi după!

Ionel PETRE (ALDE): Există viaţă în timpul stării de alertă, dar şi după!

  • Post category:ACTUAL / OPINII

Din respect pentru dumneavoastră, întrerupem, pentru moment, proiectul nostru, #REFORMĂ, și ne îndreptăm atenția către cea mai mare problemă a tuturor, Covid_19. S-a ajuns la declararea stării de urgență și cu toții suntem temători în fața acestei pandemii, a coronavirusului. Starea de isterie a cuprins întreaga țară pentru că la nivelul autorităților centrale nu există specialiști care să stabilească niște măsuri concrete, măsuri prin care să se fi evitat extinderea atât de rapidă a gripei chinezești. Nu există oameni care să își asume niște decizii pentru protejarea societății.

Partidul Național Liberal și-a dorit guvernarea. Acum o au, toată lumea așteaptă ca PNL să guverneze pentru români, pentru România! Toată lumea așteaptă să se comporte ca niște lideri adevărați, nu să se ascundă în spatele unei posibile infecții cu Covid_19 și să se izoleze pentru a scăpa de răspunderea pe care o au.

Până se hotărăsc liberalii ce vor face, noi facem apel către populație la calm și la responsabilitate! Vă rugăm să evitați ieșirile în această perioadă, spațiile aglomerate și să anunțați imediat autoritățile competente dacă vă simțiți rău. Încercaţi să vă achiziţionaţi doar alimente, produse de igienă şi alte produse pentru strictul necesar, nu în exces. Este important să ieşim cât mai rar din locuinţe, să interacţionăm cât mai puţin cu cei din jur. Astfel, ne protejăm şi pe noi şi pe cei dragi. Este important să continuăm să trăim normal şi în perioada stării de alertă, fără să intrăm în panică! Va exista viaţă şi după această stare de alertă! Sperăm să nu ajungem în situaţia în care vom găsi tomberoane pline cu produse alimentare expirate, să nu fie nevoie să privim cum banii noştri ajung la gunoi. Este important ca şi după această stare de alertă să mai avem ce să cumpărăm din magazine şi să ne continuăm viaţa în mod normal. Cu toţii sperăm ca această stare de alertă să ajute la reducerea şi stoparea îmbolnăvirilor şi să se finalizeze rapid.

Conform Constituției României, starea de urgență prevede măsuri excepționale economice și de ordine publică.

Măsuri care se pot dispune pe durata stării de urgență (Capitolul 6, OUG nr.1/ 1999)

  • organizarea și asigurarea cu prioritate a transporturilor, comunicațiilor, produselor, resurselor și infrastructurii pentru nevoile forțelor destinate apărării;
  • închiderea frontierei de stat, în întregime sau în zona în care a fost instituită starea de urgență, intensificarea controlului la punctele de trecere a frontierei care rămân deschise, precum și supravegherea frontierei pe toată lungimea sa.
  • rechiziționarea de bunuri, potrivit legii.

Ionel Petre,

Președinte ALDE Dâmbovița