You are currently viewing Inconștienții care ne pun pe toți în pericol, riscă până la 2 ani de închisoare!

Inconștienții care ne pun pe toți în pericol, riscă până la 2 ani de închisoare!

  • Post category:ACTUAL

Nu virusul, ci iresponsabilitatea semenilor reprezintă cea mai mare amenințare! Un comunicat enigmatic primit din partea Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculări Vehicule, ne arată adevărata dimensiune a pericolului pe care indivizi iresponsabili îl reprezintă pentru fiecare dintre noi.

În comunicatul respectiv (publicat integral mai jos) se atrage atenția celor aflați la izolare să nu meargă personal la ghișeu pentru a depune/ridica acte/permise de conducere/plăcuțe de înmatriculare etc, pentru că vor fi depistați foarte ușor.

Ori, un astfel de avertisment nu putea fi lansat decât ca urmare a apariției unor cazuri ca cele relevate de comunicatul oficial. În aceste condiții, pedeapsa maximă de 2 ani de închisoare pentru iresponsabilii în cauză, pare foarte blândă în raport cu pericolul pe care îl reprezintă. Ca să nu mai spunem că pot scăpa și doar cu amendă!

Sperăm ca autoritățile să dovedească fermitate și determinare în combaterea unor astfel de comportamente aberante, care pun în pericol mortal mii de persoane!

Comunicat S.P.C.R.P.C.I.V.:

”Având în vedere că zilnic, se prezintă persoane izolate la domiciliu sau persoane sosite din zonele de risc (care pot fi consultate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică – Lista zonelor afectate) printre cele programate la preschimbarea permiselor de conducere, înmatriculare/transcriere, radiere, autorizație de circulație provizorie, vă rugăm să nu vă mai prezentați decât la ridicarea măsurii de autoizolare și atunci când nu prezentați simptome specifice COVID-19.

Menționăm că lista persoanelor programate a se prezenta la sediul serviciului nostru este verificată și identificăm foarte ușor persoanele izolate la domiciliu, sens în care vă rugăm să nu încălcați interdicția izolării și vă atragem atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirusul COVID-19. De asemenea, învederăm faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea răspândirii bolilor infectocontagioase, este prevăzută la art.352, alin 1 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Conducerea S.P.C.R.P.C.I.V. Dâmbovița”