You are currently viewing Ciprul va interzice majoritatea zborurilor de pasageri

Ciprul va interzice majoritatea zborurilor de pasageri

  • Post category:ACTUAL

Ciprul a anunţat marţi că începând din 21 martie interzice, timp de două săptămâni, majoritatea zborurilor de pasageri dinspre 28 de state, printre care Regatul Unit, Grecia şi Rusia, în cadrul măsurilor pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, transmit agenţiile de presă Reuters, AFP şi CNA potrivit Agerpress.

Începând cu 21 martie, ora 01:00 GMT, pentru două săptămâni, ”sunt interzise zborurile către Larnaca şi Paphos provenind din 28 de ţări”, a menţionat Ministerul Sănătăţii cipriot.

Guvernul de la Nicosia a menţionat că va asigura zboruri charter pentru a repatria cetăţenii ciprioţi blocaţi în Regatul Unit şi Grecia, potrivit Ministerului Sănătăţii cipriot.

Zborurile cargo rămân autorizate.

Guvernul cipriot-grec, care nu îşi exercită autoritatea decât în partea de sud a insulei divizate din 1974, a înregistrat 49 de cazuri de contaminare cu virusul SARS-CoV-2. Autoproclamata Republică Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), ocupată de forţele turce şi nerecunoscută de comunitatea internaţională, a raportat şapte cazuri.
Autorităţile cipriote au înăsprit condiţiile de intrare în ţară începând cu 16 martie, permiţând doar accesul persoanelor care prezintă un certificat medical ce atestă că nu sunt infectate cu noul coronavirus.