You are currently viewing Europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat câți bani primește România de la Uniunea Europeană pentru combaterea coronavirusului

Europarlamentarul Victor Negrescu a anunțat câți bani primește România de la Uniunea Europeană pentru combaterea coronavirusului

  • Post category:ACTUAL

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunță câți bani va primi România pentru a reuși să gestioneze criza de coronavirus. Acesta atenționează însă că Guvernul trebuie să nominalizeze un responsabil cu discuții și negocieri.

Astăzi, are loc prima discuție la nivel european privind resursele financiare pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziția statelor membre în contextul crizei coronavirus. Vorbim în total de 37 de miliarde de euro, din care 8 miliarde de euro sunt disponibile imediat. România primește din această sumă 491 milioane de euro și poate primi ulterior 2,5 miliarde de euro.

Guvernul României trebuia să nominalizeze o persoană responsabilă de coordonarea acestui proces care, astăzi, să intre în dialog cu reprezentanții celorlalte state. Cine este această persoană? Ce autoritate are ea? Ne va comunica ceva din ceea ce face? România trebuie să stabilească o echipă care să se ocupe de acest subiect și care poată accesa toate aceste fonduri într-o manieră coerentă. Nu avem, în prezent, pe nimeni care să comunice despre subiectele europene, ceea ce denotă o lipsă de capacitate a autorităților în a beneficia de soluțiile oferite la nivel european.

Cetățenii și potențialii beneficiari trebuie să fie informați cu tot ce se pregătește în acest moment, inclusiv la nivel european. Cred că este nevoie de o abordare unitară, comună, cu experți și responsabili din toate partidele pentru a beneficia de toate aceste soluții europene.