You are currently viewing Angela Merkel: Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de la cel de-al Doilea Război Mondial

Angela Merkel: Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de la cel de-al Doilea Război Mondial

  • Post category:ACTUAL

Cancelarul german Angela Merkel a transmis miercuri seară, într-un discurs televizat, că este necesară respectarea măsurilor impuse de autorităţi, argumentând că Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al II-lea Război Mondial.

Angela Merkel a îndemnat cetăţenii să respecte distanţa socială recomandată de autorităţi. „Trebuie să limităm cât mai mult riscul de a ne infecta unii pe alţii”, a declarat Angela Merkel, conform site-ului T-online.de.

Epidemia de coronavirus ne schimbă dramatic vieţile. Ideea noastră despre normalitate, viaţă publică, interacţiuni sociale este testată cum nu a mai fost până acum”, a adăugat Angela Merkel.

În cadrul democraţiei, deciziile politice sunt transparente şi le explicăm. (…) Fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă că are propria responsabilitate. Este o criză serioasă şi trebuie tratată cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o provocare care să necesite atât de mult solidaritate”, a subliniat Angela Merkel.

„Vreau să transmit clar că ne confruntăm cu o epidemie şi că Guvernul federal şi guvernele landurilor fac tot posibilul pentru a proteja comunităţile şi pentru a limita efectele negative de natură economică, socială şi culturală. Dar trebuie să înţelegeţi că este nevoie de contribuţia fiecăruia. (…) Germania are un sistem medical excelent, poate unul dintre cele mai bune din lume. Acest lucru poate să ne ofere încredere. Însă spitalele noastre ar fi depăşite de situaţie dacă ar fi internate în scurt timp multe persoane care ar suferi de coronavirus”, a subliniat Angela Merkel.

Bilanţul epidemic a ajuns la 26 de morţi în Germania, iar numărul total de cazuri de coronavirus a depăşit 10.000, conform celor mai noi date anunţate de autorităţi.

La nivel mondial, s-au înregistrat până acum 201.436 cazuri de coronavirus şi cel puţin 8.006 decese, conform unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins. S-au vindecat 82.032 de persoane.