You are currently viewing COVID-19| CJSU transmite situația județului Dâmbovița

COVID-19| CJSU transmite situația județului Dâmbovița

  • Post category:ACTUAL

Județul Dâmbovița rămâne, în continuare, ferit de noul coronavirus! Informațiile vin din partea autorităților care ne transmit că până la acest moment, în județul Dâmbovița, nu a fost diagnosticată nicio persoană cu COVID-19, însă mai mulți oameni se află fie în carantină, fie în izolare la domiciliu.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița (CJSU) a transmis că până astăzi, 19.03.2019, situația în județul Dâmbovița este următoarea:

– se află în izolare la domiciliu 559 persoane asimptomatice;

– au ieșit din izolare la domiciliu 208 persoane;

– se află în carantină, în spațiile identificate în acest sens 38 de persoane;

– au fost testate 53 de persoane aflate în izolare la domiciliu/carantină, de către DSP Dâmbovița, rezultatele sosite până în prezent, dintre acestea, fiind negative.

De asemenea,  în vederea informării cetățenilor numai din surse oficiale, CJSU  transmite următoarele recomandări ale Grupului de Comunicare Strategică:

• Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv NU se aflau pe lista zonelor aflate sub alertă. Detalii pot fi obținute accesând link-ul (http://www.cnscbt.ro/ ), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”, actualizată periodic. În cazul în care nu puteți contacta medicul de familie, apelați la Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră și în ultimă instanță la 112;

• Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență;
o Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul coronavirus;
o Este de preferat să rămâneți la domiciliu, iar transferul către spital să se realizeze în mod organizat, respectând toate măsurile de izolare;

• Dacă vă aflați în autoizolare la domiciliu respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse;

De asemenea, autoritățile vă informează că în cazul în care încălcați regimul autoizolării la domiciliu riscați amendă de până la 20.000 de lei, precum și dosar penal în cazul în care contribuiți la răspândirea virusului.

Trebuie să mai știți că în cursul zilei de joi, 19 martie 2020, ISU „Basarab I” Dâmbovița a montat 2 corturi pentru triaj şi la Secţia UPU – SMURD din oraşul Titu.

Așadar, în acest moment sunt montate 9 corturi pentru triaj, astfel: 2 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgovişte – UPU, 1 la Secția Boli Infecţioase din cadrul SJU Târgovişte, 2 la Spitalul Orăşenesc Pucioasa şi 2 la Spitalul Orăşenesc Găeşti și 2 la UPU SMURD – Titu.

„Reamintim că persoanele aflate în izolare la domiciliu sau carantinate în județul Dâmbovița pot comunica/sesiza situațiile deosebite sau problemele cu care se confruntă la numărul de telefon 0730.013381. Numărul este asigurat în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița, solicitările fiind transmise operativ către structurile cu care se cooperează pentru soluționare.”, a transmis Centrul Județean  de Comunicare și Informare Publică  al Județului Dâmbovița.

sursa: Preluare BAZAR MEDIA