You are currently viewing GABRIEL BORIGA: S️ingura soluție – AUTOIZOLAREA TOTALĂ ȘI ÎNCHIDEREA GRANIȚELOR ȚĂRII

GABRIEL BORIGA: S️ingura soluție – AUTOIZOLAREA TOTALĂ ȘI ÎNCHIDEREA GRANIȚELOR ȚĂRII

  • Post category:ACTUAL

Cu toții suntem conectați, unii mai mult-alții mai puŕin, la criza mondiala datorată aparitiei si extinderii la nivel planetar a COVID-19 dar mai ales a efectelor inca neaparute ale celui mai nou flagel de pe mapamond.
Nu vreau sa intru in detalii medicale, avem specialisti care fac toate eforturile omenesti posibile pentru a gasi antidotul la acest virus. Avem medici, asistenti, personal medical auxiliar implicati 100% in eforturile de limitare a efectelor coronavirusului. Ceea ce se pare ca nu exista in acest moment este o minte limpede si o actiune energica la nivel national care sa ia UNICA DECIZIE ce ar putea limita drastic efectele inimaginabile ale aparitiei, cu adevarat, a crizei coronavirusului in Romania. Avem doua exemple concrete la nivel mondial: unul de ASA DA – China; unul de ASA NU – Italia. Prima este tara unde a aparut Coronavirusul si are cea mai mare populatie a planetei, numarul persoanelor decedate la acest moment fiind de 3245, intr-o scadere evidenta. De asemenea, viata economica a fost reluata si lucrurile par a se fi asezat intr-o oarecare normalitate. In Italia, tara unde se afla, de altfel, cei mai multi romani din afara granitelor, o tara cu o populatie de 25 de ori MAI MICA decat a Chinei, numarul deceselor la scrierea acestor randuri este de 2.978, in ultimele 24 de ore fiind inregistrate aproape 500, cu o progresie incredibila… Spania deja e pe tobogan, la fel Olanda si Franta. Germania face eforturi disperate pentru a nu intra in cadere libera. Vorbim aici de tari aflate cu ani lumina inaintea nostra in ceea ce priveste sistemul medical, dotarile, personalul si accesul populatiei la toate acestea. In Romania, momentan nu exista NICIUN deces…este doar o problema de ore pana cand caruselul agravarii pandemiei va atinge tara noastra din ce in ce mai mult…
Singura solutie pe care autoritatile centrale o au in acest moment, este de a OBLIGA LA AUTOIZOLARE TOATA POPULATIA ROMANIEI SI A INCHIDE GRANITELE TARII. Practic, in acest fel se reduce catre zero posibilitatea de TRANSMITERE SAU CONTAMINARE cu Coronavirus. Evident, sunt exceptii normale: alimentatia publica, farmaciile, sistemul medical, autoritatile publice centrale si locale, etc. urmand sa asigure functionalitatea tarii. Nu trebuie sa ne fie frica de masuri energice!! Nu trebuie sa ne sperie izolarea in confortul propriilor case daca acesta este pretul vietii si sanatii unei intregi natiuni!! Nu ajuta cu absolut nimic faptul ca izolezi sau carantinezi o persoana timp de 14 zile si apoi aceasta iese afara, ia contact cu ceilalti, avand sanse reale de a se contamina din nou, si din nou, si din nou la nesfarsit. Lantul contactelor trebuie intrerupt!!! Avem exemplul Chinei unde acest comportament al Autoritatii a dat roade si exemplul Italiei care, actionand tarziu, se lupta cu un tsunami al imbolnavirilor progesive si deceselor.
Oricum va fi o problema DE TIMP pana cand aceste decizii se vor lua.
Haideti sa facem timpul sa conteze si sa salveze vieti!!