You are currently viewing Guvernul Orban a modificat Codul Penal

Guvernul Orban a modificat Codul Penal

  • Post category:ACTUAL

Premierul Ludovic Orban a sustinut joi, de la ora 10:00, declaratii de presa in format videoconferinta, dupa sedinta de guvern care s-a incheiat in jurul orei 3 dimineata si in care au fost adoptate mai multe masuri pentru sprijinirea companiilor in contextul epidemiei cu noul coronavirus.

De asemenea, s-a modificat Codul Penal, iar premierul a menționat că acestea se refera la:

– infractiunile care se petrec in contextul epidemiei. Am decis majorarea pedepselor pentru falsul in declaratii referitor la epidemie, de exemplu cand in un cetatean revine in tara si nu spune adevarul despre localitatea de unde vine. Infractiunea va fi pedepsita cu inchisoarea.

– majorarea pedepselor pentru zadarnicirea combaterii epidemiei. Cine nu respecta carantina si masurile dispuse de autoritati, va avea dosar penal. Datoria primordiala a guvernului este sa apere sanatatea cetatenilor. Vom lua masuri oricat de dure pentru a-i pedepsi pe cei care nu le respecta.

– E introdusa o noua infractiune: Omisiunea de a da date. Daca cineva nu da informatii complete privitor la cei cu care a intrat in contact, se poate constitui dosar penal.

– Inasprim pedepsele pentru a-i sanctiona pe cei care nu inteleg ca trebuie sa respecte toate masurile luate de autoritati, pentru ca altfel risca sa puna in pericol viata cetatenilor.