You are currently viewing COVID-19: La Focşani, elevii care ies din casă vor fi legitimaţi de poliţişti

COVID-19: La Focşani, elevii care ies din casă vor fi legitimaţi de poliţişti

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Măsura a fost discutată marţi seară, 17 martie, cu şefii Inspectoratului Şcolar Vrancea, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Inspectoratul Şcolar Vrancea a găzduit marţi seară o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, în cadrul căreia s-au luat o serie de măsuri privind prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-10. Asta cu atât mai mult cu cât în această perioadă şcolile sunt închise cel puţn până pe 15 aprilie iar tentaţia elevilor de a ieşi din case pentru a se întâlni cu pritenii şi colegii este foarte mare.

De aceea una dintre măsurile discutate s-a referit la determinarea elevilor de a sta în case cât mai mult timp, având în vedere instituirea stării de urgenţă la nivel naţional.

Şefii Inspectoratului Şcolar au menţionat că poliţia va patrula pe străzi şi îi va legitima pe elevi dacă îi vor întâlni. De aceea, recomandarea către profesori a fost să ţină legătura cât mai des cu elevii.

În cadrul şedinţei CJSU s-a ridicat problema că elevii circulă pe străzi, în grupuri. Ca atare, facem apel la dumneavoastră să informaţi cadrele didactice care la rândul lor să recomande elevilor să stea mai mult la domiciliu. Totodată, s-a pus problema controalelor de către poliţie şi jandarmi privind legitimarea acestora pe străzi şi mai ales în baruri, cafenele etc. Toate acestea le recomandăm şi le reamintim pentru că traversăm etapa stării de urgenţă instaurată la nivel naţional”, a spus Dorin Cristea, inspectorul general şcolar al IŞJ Vrancea.

Tot în urma discuţiilor din şedinţă, s-au făcut şi alte recomandări elevilor şi profesorilor, cum ar fi limitarea folosirii bancnotelor şi a monedelor; respectarea unor reguli stricte de igienă.