You are currently viewing Cezar Preda: Aproape 1.400 de milioane de euro, bani europeni, redirecționați pentru sănătatea și economia românească!

Cezar Preda: Aproape 1.400 de milioane de euro, bani europeni, redirecționați pentru sănătatea și economia românească!

Deteriorarea economiei românești, rezultatul direct al pandemiei, trebuie și va fi stopată. Mai întâi, însă, trebuie să ne asigurăm că se face tot ceea ce trebuie pentru sănătatea oamenilor, anunță Cezar Preda.

Deputatul liberal face precizări importante vizând măsurile luate de Guvern pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus și pentru a asigura buna funcționare a sistemului medical.

Totodată, transmite deputatul Cezar Preda, au fost asigurate resurse financiare pentru plata șomajului tehnic, în cuantum echivalent a aproximativ 620.00 de salarii.

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmbovița, reia apelul către dâmbovițeni să respecte restricțiile și măsurile de prevenție, pentru a contribui, astfel, la depășirea crizei.

  În această perioadă, urgența noastră absolută este sănătatea oamenilor. Tocmai de aceea, am căutat surse de finanțare pentru a întări sistemul medical și pentru a ne asigura că el rezolvă problemele crizei actuale. De asemenea, măsurile adoptate pentru întărirea economiei și susținerea mediului de afaceri au nevoie de finanțare suplimentară.

(,,,) 1.400 de milioane euro din fonduri europene vor susține efortul actual al societății și al economiei, în această perioadă:

🔵 700 de milioane de euro din bani europeni vor fi alocați pentru sprijinirea economiei românești și pentru dotarea spitalelor cu echipamente medicale;
🔵 682 de milioane de euro vor fi folosite pentru IGSU până la sfârșitul lunii martie;

 Astfel, 350 de milioane de euro vor fi folosiți pentru acoperirea costurilor serviciilor medicale, achiziționarea de teste pentru depistarea COVID-19, a echipamentelor de protecție și aparaturii de ventilare mecanică. Alte 300 de milioane de euro, echivalentul a aproximativ 620.000 de salarii vor fi direcționați către plata angajaților aflați în șomaj tehnic. În același timp, peste 30 de milioane de euro vor fi alocați pentru asigurarea cheltuielilor cu persoanele aflate în carantină (335.000 de potențiali beneficiari).

Menținem, totodată, apelul lansat către toți românii de a susține eforturile noastre, respectând legea și restricțiile necesare în aceste momente, respectând măsurile de prevenție, comunicând cu autoritățile și având grijă de cei mai vulnerabili din familiile lor.

Sursa: Facebook Cezar Preda