You are currently viewing Președintele CJD, Alexandru Oprea, vizite pe șantierele din nordul județului

Președintele CJD, Alexandru Oprea, vizite pe șantierele din nordul județului

Am continuat și azi vizitele pe șantierele din #județ. Am ajuns la #Moroeni, #Bezdead, #Pucioasa și #Glodeni, la următoarele obiective:

– Podul pe DJ 714A, Moroeni – Pucheni – Valea Brăteiului, km 7+600, investiție în valoare de 3.627.149 lei, care se derulează în cadrul unei asocieri între Consiliul Județean Dâmbovița și HeidelbergCement România, partener căruia i-am mulțumit pentru buna colaborare. Lucrările sunt în fază avansată de execuție, obiectivul de infrastructură urmând a fi pus în funcțiune în cel mult 2 luni.

 

– Punerea în siguranță a podului peste pârâul Bizdidel, km 15+640, pe DJ 710. Proiectul a presupus atât refacerea apărării de mal drept, ce protejează terasamentul drumului județean, precum și refacerea malului stâng al pârâului Bizdidel, din gabioane, în amonte de pod, punct Râmata. Malurile pârâului au fost avariate pe o lungime de aproximativ 75 m din cauza viiturilor pe cursul de apă, fapt ce a impus realizarea, pe lângă apărările de mal amintit, și lucrări urgente de regularizare în amonte și aval, pe cursul de apă. Valoarea totală a investiției este de 554.783 lei.

– Modernizare DJ 710 Bezdead – Costișata – lim. Jud. Prahova. Proiectul, implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, are o valoare de 4.144.406,63 lei și a vizat reabilitarea a 2,468 km de drum. Este o investiție la care lucrările au fost finalizate.

– Refacere DJ 710A, la limita satelor Diaconești și Ulmetu (Pucioasa), lucrare în valoare de 895.350 lei. Presupune consolidarea platformei drumului județean avariată în urma calamităților naturale, iar investiția este în curs de finalizare.

– Refacere drum județean DJ 716, punct Saramură. Implică lucrări de punere în siguranță, asigurarea scurgerii apelor și amenajarea părții carosabile. Valoarea totală a investiției este de 1.166.575 lei. Obiectivul menționat a devenit necesar ca urmare a calamităților naturale ce au determinat alunecări de teren, care au avariat grav partea carosabilă a DJ 716. Investiția are un stadiu fizic de peste 85% și este în curs de finalizare.

Sunt investiții realizate atât din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, cât și de la bugetul de stat, cu excepția DJ 710 Bezdead – Costișata – lim. Jud. Prahova, ale cărui lucrări au fost finanțate în cadrul POR, prin fonduri europene, ele fiind deja finalizate.

Sper ca toate lucrările să se deruleze în bune condiții pentru ca toate investițiile să se finalizeze la termen.