You are currently viewing Biserica Ortodoxă din Bulgaria a îndemnat credincioşii să nu vină la biserici

Biserica Ortodoxă din Bulgaria a îndemnat credincioşii să nu vină la biserici

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Biserica Ortodoxă din Bulgaria a îndemnat sâmbătă credincioşii să nu vină la biserici, ci să se roage acasă în contexul înăspririi măsurilor destinate stăvilirii propagării coronavirusului, informează Reuters.

Bulgaria a interzis vineri accesul în parcuri şi locuri de joacă precum şi călătoriile neesenţiale între principalele oraşe din această ţară cu 7 milioane de locuitori, după ce luase anterior măsura închiderii şcolilor, barurilor şi restaurantelor pentru a pune în aplicare distanţarea socială.

Parlamentul a acordat armatei dreptul de a supraveghea punerea în aplicare a interdicţiilor vizând adunările publice extinse şi a permis autorităţilor să folosească date de trafic ale operatorilor de telefonie mobilă pentru a localiza persoanele puse sub carantină.

Până sâmbătă, în această ţară au fost raportate 142 de cazuri şi trei decese.

Biserica Ortodoxă, care a fost reticentă la măsura sistării serviciilor religioase în urmă cu o săptămână, îndeamnă acum credincioşii să respecte restricţiile pe durata stării de urgenţă instituită în această ţară.

Nu este un refuz al credinţei, ci un sacrificiu intern făcut pentru a păstra sănătatea altor credincioşi, a spus mitropolitul Ciprian de Stara Zagora, un înalt cleric al Bisericii Ortodoxe bulgare, într-un discurs televizat. Daţi dovadă de înţelepciune şi modestie şi rămâneţi acasă. Noi, păstorii Domnului, ne vom ruga pentru voi şi familiile voastre din Casa Domnului.

Circa 75% dintre bulgari sunt creştini ortodocşi, deşi doar un mic procent dintre aceştia consideră mersul la biserică o activitate esenţială.

Bisericile de pe teritoriul ţării vor rămâne deschise pentru cei care au o nevoie urgentă de a le vizita, a mai spus mitropolitul Ciprian. Acesta le-a recomandat însă credincioşilor să păstreze distanţa unul faţă de celălalt şi să nu atingă obiectele din interior. Bisericile sunt dezinfectate cu regularitate.

Biserica Ortodoxă din ţara vecină Grecia a hotărât de asemenea să menţină lăcaşurile de cult deschise pentru rugăciuni individuale.

În Polonia, majoritar catolică, guvernul a limitat adunările publice la cel mult 50 de persoane, măsură care restricţionează desfăşurarea slujbelor religioase.