You are currently viewing Apel către autorități! Nu lăsați Spitalul Județean de Urgentă Târgoviște să devină un focar COVID-19!

Apel către autorități! Nu lăsați Spitalul Județean de Urgentă Târgoviște să devină un focar COVID-19!

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

 

În România, mai toate spitalele au probleme provocate de noul coronavirus, iar cadrele medicale povestesc situația dramatică în care se află.

Mulți medici spun că nu au măști medicale și că, nici măcar lor, nu li se fac teste pentru a afla dacă au fost infectati cu COVID-19. În aceste condiții, spitalele se pot transforma, ușor, ușor, într-un focar de infecție cu coronavirus.

Am văzut cu toții ce s-a întâmplat la mai multe spitale din țară, unde, mai mulți medici au fost depistați pozitiv la testul efectuat pentru coronavirus, însă, cu siguranță, numărul va fi mult mai mare. Nu ar fi de mirare dacă în zilele următoare, mai multe spitale vor intra în carantină.

La Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului de Urgență Târgoviște, trăgea un semnal de alarmă, zilele trecute, cu privire la necesitatea ca unul dintre spitalele Pucioasa, Moreni sau Găeşti să devină spital pentru pacienții cu COVID-19, alături de Secția Boli Infecțioase Târgoviște, iar Spitalul Județean să se ocupe de restul situațiilor medicale, în afară de  coronavirus.

Dacă un pacient suspect sau infectat cu coronavirus este adus în Spitalul Județean de Urgență ar însemna un risc iminent de contaminare a întregului personal medical și a pacienților care s-ar afla în spital.

Haideți, cu toții, să solicităm autorităților să analizeze propunerea dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului de Urgență Târgoviște!