You are currently viewing DUMINICA A TREIA DIN POSTUL MARE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

DUMINICA A TREIA DIN POSTUL MARE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

În duminica a treia din Postul Mare, credincioșii din Municipiul Târgoviște au fost alături de preoții lor în rugăciune, participând la slujba Sfintei Liturghii, care s-a oficiat, conform restricțiilor impuse de răspândirea coronavirusului, în afara locașului de cult.

La Catedrala Mitropolitană din Târgoviște serviciul religios s-a desfășurat în piațeta din fața bisericii, cei prezenți beneficiind de scaune, așezate la distanță unele de altele, pentru evitarea contactului fizic.

Momentele au fost deosebit de emoționante, mai ales că au fost rostite rugăciunile speciale de oprire a epidemiei, care au fost citite de altfel în toate bisericile ortodoxe din România.

Duminica Crucii a fost așadar prilejul ca, în ciuda temperaturilor scăzute dar și a temerilor care se fac simțite tot mai mult, să mărturisim credința în jertfa și răscumpărarea pe care ni le-a adus Doctorul sufletelor noastre, Mântuitorul Hristos, spre care se îndreaptă privirile și nădejdea noastră mai ales acum, în greu încercatele momente prin care trecem. – a declarat Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicarul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei