You are currently viewing Rareş Bogdan: Suntem un popor profund indisciplinat!

Rareş Bogdan: Suntem un popor profund indisciplinat!

Europarlamentarul Rareş Bogdan a avertizat, sâmbătă, pe Facebook, că în România „nu merge cu recomandări” şi că, pentru a face populaţia să respecte măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii Covid-19, este nevoie „exclusiv cu interdicţii şi măsuri coercitive, dure, radicale”.

Liderul PNL opinează că românii sunt „mai italieni decât italienii şi mai inconştienţi decât orice naţiune europeană”. În contextul în care auto-disciplina nu pare a fi una dintre caracteristicile de bază ale românului, Rareş Bogdan afirmă că pentru a combate cu succes epidemia, sunt necesare „măsuri extrem de dure şi exemple vizibile”.

Curaj şi hotărâre. În România nu merge din păcate cu recomandări, merge exclusiv cu interdicţii şi măsuri coercitive, dure, radicale. Suntem un popor profund indisciplinat, care contestă autoritatea statului în mod ancestral. Suntem mai italieni decât italienii, mai latini decât latinii şi mai inconştienţi decât orice naţiune europeană. Nu vom reuşi decât cu măsuri extrem de dure şi exemple vizibile. Cu mângâieri pe creştet şi recomandări de a nu face, nu merge la acest popor. Privind spre surorile mai mari de gintă latină, Italia şi Spania, putem să înţelegem de ce să ne fie frică şi ce greşeli să nu repetăm”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Mesajul prim vicepreşedintelui PNL vine în contextul în care ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat ieri adoptarea unei ordonanţe militare în care oamenilor li se „recomandă” restricţii de circulaţie în timpul zilei, fără ca acestea să aibă însă caracter obligatoriu.