You are currently viewing China aproape că a eradicat TOTAL epidemia de coronavirus: niciun caz de contaminare locală

China aproape că a eradicat TOTAL epidemia de coronavirus: niciun caz de contaminare locală

  • Post category:ACTUAL

În China nu s-a înregistrat luni niciun nou caz de contaminare de origine locală cu coronavirus, dar autorităţile sanitare au anunţat încă 39 de cazuri importate, relatează AFP.

Nouă decese au fost de asemenea înregistrate, toate în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei din China, potrivit unui bilanţ oficial, informează Agerpres.

După două luni de carantină zilnică a metropolei cu 11 milioane de locuitori, nicio nouă contaminare nu a fost anunţată luni şi aceasta pentru a cincea zi consecutiv.

În ultimele săptămâni, numărul de noi cazuri zilnice a scăzut semnificativ în China. Majoritatea se referă acum la contaminările persoanelor care se întorc din străinătate.

Din cele 39 de cazuri noi raportate luni, zece sunt la Shanghai şi alte zece la Beijing.

Pentru a preveni ca aceste contaminări ”importate” să relanseze o epidemie la scară largă în China, autorităţile impun de acum o carantină de 14 zile oricărei persoane care soseşte pe teritoriul pământ chinez.

Începând de luni, toate zborurile internaţionale către Beijing sunt deviate către alte aeroporturi regionale, unde există controale sanitare sporite. Doar pasagerii testaţi negativ pot ajunge apoi în capitala chineză.

Cu un total de 81.093 cazuri şi 3.270 de decese raportate oficial, China este a doua ţară cea mai afectată din lume de noul coronavirus.

Au fost raportate 507 de cazuri de contaminări importate.