You are currently viewing Din Rusia, cu dragoste, pentru Italia!

Din Rusia, cu dragoste, pentru Italia!

  • Post category:ACTUAL

Opt brigăzi mobile de medici militari, echipament medical și pentru dezinfectare au început să fie trimise de aseară din Rusia spre Italia, în urma solicitării telefonice de ajutor în combaterea COVID-19, pe care premierul italian i-a adresat-o sâmbătă președintelui rus Vladimir Putin, anunță Reuters citând agenția de știri rusă Interfax.

De asemenea, în cele nouă aeronave cargo IL-96 s-au îmbarcat și 100 de specialiști militari în virusologie.

Presa europeană privește circumspect gestul Rusiei. „Este o lovitură de imagine”, declară Nathalie Tocci, directorul Institutului Internațional de Afaceri din Roma, citată de Bloomberg. „Ajutorul medical din Rusia este nesemnificativ comparativ cu activele în valoare de 750 de miliarde de euro pe care Banca Centrală Europeană le va cumpăra până la sfârșitul acestui an, dar acest lucru este mai greu de transmis către public”, spune d-na Tocci.

Etichetat ca „diplomație oportunistă” de către Bloomberg, gestul lui Putin vine după ce Rusia i-a curtat o bună perioadă de timp pe anumiți oficiali italieni, care au devenit acum susținătorii Rusiei în raport cu Uniunea Europeană și NATO. Pe e altă parte, un raport intern al UE arată că Rusia este responsabilă de răspândirea de știri false despre COVID-19 cu intenția de a submina încrederea în liderii europeni.

Associated Press a fotografiat pe un aeroport din apropierea Moscovei camioanele care merg spre Italia, care au lipite pe portiere stickere pe care scrie „Din Rusia, cu dragoste”, în engleză, rusă și italiană. „From Russia with Love” este titlul unuia dintre filmele seriei James Bond, realizat în 1963, cu Sean Connery în rol principal.