Apel disperat al legumicultorilor din Băleni!

Apel disperat al legumicultorilor din Băleni, județul Dâmbovița, adresat tuturor românilor: Veniți măcar unul din familie la piață! Aruncăm tone de legume la gunoi… Unul din tinerii fermieri care au multă marfă pentru vânzare, George Petrișor Ghenea din Băleni, ne-a spus că nu mai plantează șarja a doua de ridichi. Noi, aici, la Băleni, pe lângă prima cultură pe care o semănăm din ianuarie, mai punem încă o dată ridichi, punem ridichi de două-tre ori. Problema noastră acum e să o vindem pe prima, prima șarjă, a doua șarjă nu o mai punem pentru că nu o să avem cui să o vindem. Oricum agricultura e o loterie, dar în condițiile impuse acum e din ce în ce mai greu.

E multă nemulțumire, neputință și supărare între fermieri, între țăranii care ar putea asigura traiul României mult timp. Nemulțumirea o strigă și ei pe unde pot, în media și pe Facebook.

Oare de ce nu ia statul măsuri să achiziționeze produse direct de la producător si să le vânda la prețuri rezonabile pentru fiecare cetățean?Ar fi o masura buna si pentru cetateni si pentru taranii care au trudit!

Guvernanților, treziți-vă! Faceți centre de colectare și strângeți marfa de la țărani! strigă la unison truditorii brazdei care ar putea oferi hrană sănătoasă și ieftină românilor.

 

6 Comments

 • Vii spune:

  Lor li se strica produsele, noi murim de foame… sunt prea scumpe. Ne cer pe ele cât nu ai și te împing spre exporturile de nimic. Dar trebuie sa supraviețuit.

 • F Mugurel spune:

  Faceti o asociatie a cultivatorilor ( va stiti voi bine care ce vinde ) apoi faceti un magazin virtual cu produse gen nume Aprozarul virtual sau comuna x legume di fructe proaspete direc de la producator ) si raspanditi l in media pe Facebook si o sa aveti comenzi mereu marfa nu se Mai strica.

 • Ina Petre spune:

  Ginditi bine preturile !!! Că voi vreți să scoate dublu ,triplu pe marfa .Nu așa se face comertul ! Cînd ști că legumele sunt perisabile …Incepi cu un preț azi ,mîine altul și tot așa. ..și atunci o sa ai clienți .Te caută ,și fac comenzi !!!

 • Florina spune:

  Faceți un grup on-line cu mai mulți producători și faceți livrări la domiciliu în județ. Exemplu jud. Prahova, unde producătorii vând on-line, iar noi cumpărătorii suntem mulțumiți, ca mâncăm bio, proaspăt și îți vine pachetul la ușa. Felicitări inițiatorului!

 • marko spune:

  La Halle Ploiesti exista loc destul ptr . marfa: salata, ceapa, ridichi…desi pretul pe platou 1 leu bucata este destul de nesatisfacator ptr producator…dar nu muriti macar!

 • Bobi spune:

  Mă aătur ideii lui F. Mugurel. Este o soluţie bună !

Lasă un răspuns

4908 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Primarul de la Nucet acuză PNL că își însușește proiectele actualei administrații

DE CE TREBUIE SA MINTA? II OBLIGA CINEVA? Doamna primar al comunei Nucet, Luisa Bărboiu,...