You are currently viewing Cum învață elevii în vremea coronavirusului la școala „Vasile Cârlova” din Târgovişte!?

Cum învață elevii în vremea coronavirusului la școala „Vasile Cârlova” din Târgovişte!?

Suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar, din cauza pandemiei de coronavirus, a dus la apariția unei provocări atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Aceștia desfășoară cursuri on line, prin intermediul platformelor, dar, în același timp au în vedere să respecte și indicațiile cu privire la timpul recomandat să fie petrecut în fața monitorului. Despre cum se descurcă elevii și profesorii, cât de eficiente sunt aceste lecțiile, ne-a vorbit doamna prof. Tatiana Costache, director al Școlii Gimnaziale „Vasile Cârlova” din Târgoviște, care are un efectiv de 720 de elevi înscriși, aproximativ 30 dintre aceștia neavând acces la telefon sau internet:

HAI LA ȘCOALA DE ACASĂ !

Prima săptămână de colaborare școală- familie-elevi, în contextul adaptării școlii la o situație excepțională, a reprezentat o provocare pentru colectivul de cadre didactice de la Școala Gimnazială “ Vasile Cîrlova” din Târgoviște.
Am fost surprinsi plăcut de dorința copiilor de a reveni la școală, dar și de receptivitatea elevilor și de abilitatea lor de a utiliza echipamentele electronice.
Cel mai împortant pas a fost ca elevii și părinții să înțeleagă situația de criză pe care o parcurge întreaga planetă și mai ales cât e de important să fim responsabili pentru a depăși criza.
Cei mai harnici au fost cei mici, apoi și cei mai mari. Au pornit cu crearea unui grup cu elevii clasei cu ajutorul aplicației Wattap, sau pe platforma Class Dojo. În paralel, au accesat fișe de lucru pe platforma Edu24 sau au rezolvat testul online . Pe platformă s-au încărcat materiale didactice specifice nivelului lor de vârstă, jocuri, activități și teme de lucru. În realizarea sarcinilor de lucru elevii au primit feedback permanent.
S-au revăzut profesorii și elevii cu ajutorul aplicației ZOOM, iar pentru consolidarea cunoștințelor s-au utilizat aplicațiile digitale Kahoot, Wordwall, site-ul www.scoalaintuitext.ro si manualele digitale, iar pentru publicarea provocărilor zilnice s-a folosit aplicația CLASSDOJO.
Elevii sunt dornici să participe la întâlnirile zilnice realizate prin intermediul aplicației ZOOM și să învețe în mediul virtual.
Pentru ca activitatea să nu fie obositoare, s-a stabilit, împreună cu elevii și părinții acestora, un orar al școlii care să respecte particularitățile de vârstă și dezvoltare al copiilor.

Lipsa absențelor, a notelor și …a ținutei școlare, lipsa catalogului și al clopoțelului îi păstrează pe copii veseli și doritori de școală.
HAI LA ȘCOALA DE ACASĂ !