Coronavirus: Frații Micula au crescut prețul „Spirtului Mona” cu peste 75%

O anchetă jurnalistică publicată de site-ul de știri Presacurata, reliefează faptul că pe data de 3 martie, o sticlă de 0,5 litri de alcool sanitar Mona costa, cu tot cu TVA, 5,7 lei. Pe 19 martie, același produs, costa 10,115 lei la distribuitor, cu peste 75% mai mult.

Situația din punct de vedere cronologic

La data de 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății, declară pandemie de coronavirus.

Pe 12 martie, la aproximativ 24 de ore de la anunțul făcut de OMS, pagina de Facebook Scanic Distilleries, concernul faților Micula, își schimbă fotografiile de profil și de copertă.

Tot aceeași pagină de Facebook, a adăugat descrierea „Alcoolul Sanitar Mona este un produs biocid, fiind avizat ca atare de Ministerul Sănătății prin avizul nr. 2467BIO/01.12.24 și menționat în REGISTRUL NAȚIONAL AL PRODUSELOR BIOCIDE.

Pe 14 martie, Klaus Iohannis anunță că de luni, 16 martie, România va intra în stare de urgență.

Pe 19 martie, distribuitorul SC Transilvania General Import Export SRL, al producătorului SC Scanic Distilleries SA, al aceluiași concern al fraților Micula, fixează alte prețuri pentru alcoolul sanitar Mona. Astfel încât o sticlă de 0.5 litri de alcool sanitar Mona, cu o concentrație de 70% etanol ajunge să coste 8.5 lei fără TVA, de la 4.86 lei.

„Firma distribuitoare a alcoolului sanitar și firma producătoare fiind ambele a familiei Micula. Firmele respective au avut în anul 2018 venituri de 128,5 milioane euro, respectiv 21,8 milioane euro”, mai scriu ziariștii.

Lasă un răspuns

4908 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Primarul de la Nucet acuză PNL că își însușește proiectele actualei administrații

DE CE TREBUIE SA MINTA? II OBLIGA CINEVA? Doamna primar al comunei Nucet, Luisa Bărboiu,...