Dacă ambii părinți se infectează cu Covid-19, copiii sunt luați de stat

În situația în care ambii părinți sunt spitalizați din cauza infectării cu Covid-19, copiii vor fi preluați de stat. Măsura se aplică în contextul carantinei generalizate, în sensul că cei mici nu vor avea voie să meargă la bunici.

Astfel, copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza noului coronavirus vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care îi plasează într-o zonă dedicată de izolare până la testare, a declarat Mădălina Turza, președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Aceasta a insistat să transmită un sfat pentru părinți: Dacă stați în casă, nu sunteți în zona de pericol. Dacă părinții înțeleg că trebuie să rămână în casă alături de copiii lor, atunci riscurile sunt minime sau zero. Este sfatul principal pe care îl dau, pentru ca noi – știindu-i pe ei în siguranță – să ne putem apleca asupra celor care sunt total lipsiți de apărare. După ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) preia un copil aflat într-o astfel de situație, el este plasat într-o zonă dedicată de izolare. Nu se va duce alături de ceilalți copii din sistemul de protecție, a detaliat Mădălina Turza.

Pentru acest lucru, fiecare DGASPC trebuie să amenajeze un spațiu pentru triaj

În cazul în care  și copilul este bolnav simptomatic, el merge direct pe zona medicală. Și dacă este asimptomatic, el va intra într-o zonă de carantinare la DGASPC. Rămâne în izolare 14 zile și, dacă nu se confirmă testul, este mutat către celelalte zone din sistemul de protecție a copilului.

 

8 Comments

 • Tiubeica Alexandru spune:

  Eu protestez energic asupra acestei masuri idioate! Asa se deschide drumul spre adoptie catre familiile de LGBT. Atentie ca incepeti deja sa intreceti masura! In loc sa opriti la granita si sa izolati sub paza pe toti care vin din afara, indiferent de unde(asa cum e limpede ca trebuia procedat) luati tot felul de masuri idioate. Sau poate ca si asta e unul dintre scopurile acestei crize!?

 • Tiubeica Alexandru spune:

  Eu protestez energic asupra acestei masuri! Astfel se va deschide drumul spre adoptie catre familiile LGBT. In loc sa opreasca si sa izoleze sub paza pe toti care vin din afara, indiferent de unde, ne-au arestat pe noi ceilalti la domiciliu. Sau poate ca astea fac parte dintr-un plan mai amplu?! Atentie ca incepeti sa intreceti masura!

 • Alex Tiubeica spune:

  Eu protestez energic la aceasta masura! Astfel se deschide drumul spre adoptie catre familiile de LGBT. In loc sa opreasca si sa izoleze sub paza la granita pe toti care vin din strainatate, acum ne-au arestat pe toti la domiciliu. Sau asta s-a dorit, pentru ca masurile fac parte dintr-un plan mai amplu?! Vedeti ca incepeti sa intreceti masura!

 • Alex Tiubeica spune:

  Eu protestez energic asupra acestei măsuri! Asa se poate deschide drumul spre adopție către familiile LGBT.In loc sa izoleze la granița sub pază pe toti care vin din afara,acum ne-au arestat pe toti la domiciliu.Ori poate ca aceste măsuri fac parte dintr-un plan mai amplu!? Atenție ca se întrece măsura!

 • Cristina spune:

  Da, stam în casă. Ne supunem masurilor luate. Ce facem în cazul în care unul din părinți trebuie sa meargă la servici, fiind expus? În momentul în care, Doamne ferește e contaminat, aduce acasă. Corect? Ne luați copiii pentru ca asa va tună în cap? Vi s-au luat mințile?

 • Alina spune:

  V-ati aratat prostia in nenumărate cazuri. Asta ori e fake news ori voi ati intrecut orice grad de incompetenta?? Chiar vreți revoltă? Da, romanii, majoritatea sunt avari si iresponsabili. Dar daca se ajunge la copii sunt in stare de orice. Regânditi strategiile pt binele tuturor.

 • gica spune:

  si daca se intrece masura ce poti tu sa faci ?te rog sa ne spui public daca poti ca vad ca avertizei prea tare autoritatile

 • Stancu spune:

  Inca putin si ne luati de acasa pe toti, poate ne si detasati .

Lasă un răspuns

4908 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Primarul de la Nucet acuză PNL că își însușește proiectele actualei administrații

DE CE TREBUIE SA MINTA? II OBLIGA CINEVA? Doamna primar al comunei Nucet, Luisa Bărboiu,...