You are currently viewing Dacă ambii părinți se infectează cu Covid-19, copiii sunt luați de stat

Dacă ambii părinți se infectează cu Covid-19, copiii sunt luați de stat

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

În situația în care ambii părinți sunt spitalizați din cauza infectării cu Covid-19, copiii vor fi preluați de stat. Măsura se aplică în contextul carantinei generalizate, în sensul că cei mici nu vor avea voie să meargă la bunici.

Astfel, copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza noului coronavirus vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care îi plasează într-o zonă dedicată de izolare până la testare, a declarat Mădălina Turza, președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Aceasta a insistat să transmită un sfat pentru părinți: Dacă stați în casă, nu sunteți în zona de pericol. Dacă părinții înțeleg că trebuie să rămână în casă alături de copiii lor, atunci riscurile sunt minime sau zero. Este sfatul principal pe care îl dau, pentru ca noi – știindu-i pe ei în siguranță – să ne putem apleca asupra celor care sunt total lipsiți de apărare. După ce Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) preia un copil aflat într-o astfel de situație, el este plasat într-o zonă dedicată de izolare. Nu se va duce alături de ceilalți copii din sistemul de protecție, a detaliat Mădălina Turza.

Pentru acest lucru, fiecare DGASPC trebuie să amenajeze un spațiu pentru triaj

În cazul în care  și copilul este bolnav simptomatic, el merge direct pe zona medicală. Și dacă este asimptomatic, el va intra într-o zonă de carantinare la DGASPC. Rămâne în izolare 14 zile și, dacă nu se confirmă testul, este mutat către celelalte zone din sistemul de protecție a copilului.