You are currently viewing INFORMARE PRIVIND VALABILITATEA PERMISELOR DE CONDUCERE

INFORMARE PRIVIND VALABILITATEA PERMISELOR DE CONDUCERE

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

În contextul social actual privind prioritatea prevenirii şi limitării răspândirii coronovirusului, se menţine valabilitatea permiselor de conducere care expiră pe perioada stării de urgenţa, anunţă  Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor într-un comunicat de presă

Astfelîn conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, se mentine valabilitatea documentelor eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenţă, se menţionează în comunicat.

Este vorba despre permisele de conducere, autorizatiile de circulatie provizorie precum si dovezile inlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si permiselor de conducere.

Dacă aceste documente expiră, pe perioada stării de urgenţă vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României.

Conform sursei citate cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetarii stării de urgenţă — conform dispozitiilor art. 12 alin.(l) din Ordonanta Militara nr.3 din 24.03.2020.

“Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex.certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată – fişa medicală, dosar şcolarizare etc.,) care vor expira pe perioada stării de urgenta”. se mai arată în comunicat