You are currently viewing COVID-19: Patriarhul Daniel avertizează despre pericolul unei nevroze colective!

COVID-19: Patriarhul Daniel avertizează despre pericolul unei nevroze colective!

  • Post category:ACTUAL

Dacă nu stăm acasă în mod folositor, statul acasă ne poate îmbolnăvi, chiar dacă nu luăm virusul, prin faptul că devenim descurajaţi. Declaraţia aparţine patriarhului Daniel care i-a îndemnat pe oameni să fie pozitivi şi activi. Înaltul ierarh a făcut o serie de recomandări despre cum nu trebuie, în această perioadă, să cădem în deznădejde sau într-o nevroză colectivă, provocate de pandemia de coronavirus.

Nu trebuie în această perioadă să cădem în deznădejde, ci să ne întărim în credinţă. Dacă nu stăm acasă în mod folositor, statul acasă ne poate îmbolnăvi, chiar dacă nu luăm virusul, prin faptul că devenim descurajaţi. Dacă teama de boală devine o psihoză sau o nevroză colectivă, noi deteriorăm sănătatea noastră psihică, chiar dacă sănătatea trupului nu este atinsă de acest virus care a răspândit boala în toată lumea. La întrebarea ‘Cum stăm acasă?’ noi răspundem: În mod pozitiv şi activ. Prin rugăciune şi prin activităţi bune, a explicat patriarhul României, citat de basilica.ro, care, miercuri, 25 martie, a slujit de Buna Vestire în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al reşedinţei Patriarhale.
1. Ne rugăm dimineaţa, la prânz şi seara, folosim cărţi de rugăciuni dar şi rugăciunile pe care le cunoaştem pe de rost. Citim cărţi duhovniceşti care ne luminează sufletul, ne întăresc credinţa şi iubirea faţă de Dumnezeu şi de semeni.
2. Comunicăm în fiecare zi cu cei din casă faţă către faţă, dar şi cu cei de afară prin telefon sau prin scris pentru a-i încuraja şi pentru a cultiva speranţa şi activitatea lor.
„Dacă încurajăm pe alţii ne încurajăm şi pe noi înşine, dar, în acelaşi timp, întărim, intensificăm comuniunea frăţească cu semenii noştri”.
3. Urmărim emisiuni la radio şi televiziune care ne luminează şi ne îmbogăţesc sufleteşte, nu emisiuni care ne transmit panică sau teamă sau descurajare.
4. Ajutăm cu vorbă bună şi cu faptă bună pe cei care au nevoie de ajutorul nostru şi, de asemenea, în această perioadă terminăm lucrări pe care n-am apucat să le terminăm din lipsă de timp.
5. În acest timp trebuie să facem proiecte pozitive pentru perioada care urmează după ce încetează epidemia actuală.
Trebuie să fim activi atunci când suntem acasă prin aceste activităţi spirituale, intelectuale şi de încurajare a semenilor noştri, de întărire în credinţă şi în iubire faţă de Dumnezeu prin rugăciune şi faţă de semeni prin fapte bune„, a încurajat patriarhul BOR, potrivit basilica.ro.