Elevii de la C.N. Constantin Carabella confecționează viziere de protecție pentru medici

Asociația ,,Nație prin educație” a lansat tuturor echipelor de robotică din țară provocarea de a realiza echipamente de protecție, atât de necesare personalului medical din spitale.
Echipele ,,Phantom” și ,,Under Construction” din Colegiul Național ,,Constantin Carabella” au răspuns acestei provocări.

Elevii au proiectat o mască, dar, din păcate, negăsind materialul adecvat, s-au decis să construiască viziere de protecție din plastic PET, cu sistem de prindere realizat la imprimantă 3D.
Astăzi, au plecat sub formă de donație către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște primele 20 de bucăți. Medicii au fost încântați de inițiativa liceenilor și le-au făcut recomandări privind modul în care să arate, astfel încât să aibă eficiență maximă.  Elevii sunt ajutați îndeaproape de profesorii coordonatori, care îi îndrumă și în activitatea școlară, Riza Monica și Riza Haralambie.

Pe măsură ce le vor realiza, vor fi donate și celorlalte spitale din județ, mai ales că cererile sunt foarte mari.

Iată că elevii târgovișteni, cu ajutorul profesorilor îndrumători, se implică activ în lupta cu acest virus și nu au rămas nepăsători la apelul disperat al cadrelor medicale, care au mare nevoie de orice materiale de protecție.

2 Comments

  • Elevii se implică în lupta împotriva coronavirusului. Echipele de robotică din mai multe licee confecționează viziere pentru angajații spitalelor | SparkNews.ro spune:

    […] viziere au plecat sub formă de donație către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, scrie damboviteanul.com. Medicii au fost încântați de inițiativa liceenilor și le-au făcut recomandări privind modul […]

Lasă un răspuns

4908 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Primarul de la Nucet acuză PNL că își însușește proiectele actualei administrații

DE CE TREBUIE SA MINTA? II OBLIGA CINEVA? Doamna primar al comunei Nucet, Luisa Bărboiu,...