Putin a propus la G20 un set de măsuri de depășire a problemelor pandemiei

Vladimir Putin a înaintat un set de măsuri care trebuie luate în plan global pentru combaterea pandemiei și a consecințelor ei socio-economice.

Șeful statului rus a propus crearea unui fond special, sub egida FMI, și oferirea fiecărui membru al fondului dreptul de a recurge la împrumuturi din aceste mijloace.

“În legătură cu acest fapt, ne-am putea gândi la înființarea unui fond special, sub egida FMI, care va fi finanțat, în primul rând, din mijloacele băncilor centrale – emitente de valută care intră în coșul FMI, iar apoi să oferim fiecărui membru al FMI să împrumute aceste mijloace din fond proporțional cu ponderea lui din economia națională cu o dobândă zero pe un termen lung”, a spus el.  De asemenea, Vladimir Putin a propus elaborarea unui plan comun pentru restabilirea economiei afectate de coronavirus.
Unul din principalele riscuri ale pandemiei, consideră Putin, este șomajul pe termen lung. Dinamica lui va deveni un indicator cheie al eficienței măsurilor anti-criză.

Lasă un răspuns

4074 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Cu sprijinul Mitropolitului Nifon, pentru prima oară, un român a ajuns Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB)

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a luat parte, în calitate de membru, miercuri, 3...