Italia prelungește măsurile de carantină până pe 13 aprilie

Ministrul sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, a confirmat miercuri, în timpul unei audieri în Senat, că autorităţile vor prelungi măsurile stricte de carantină pe fondul pandemiei de coronavirus până pe 13 aprilie, când se încheie sărbătorile pascale la catolici, transmit dpa şi EFE.

Speranza a insistat că este important ca, în situaţia actuală, “să nu se facă greşeli” şi să nu se alunece într-un “optimism facil”, deoarece există “riscul de a compromite sacrificiile făcute până acum”. El a avertizat totodată că “nu trebuie confundate primele semne pozitive cu un semnal potrivit căruia alarma a încetat”. “Experţii spun că ne aflăm pe drumul cel bun şi că măsurile drastice luate încep să dea rezultate. Însă ar fi o greşeală impardonabilă să confundăm acest prim rezultat cu o înfrângere definitivă a COVID-19, este o bătălie de lungă durată şi nu trebuie să lăsăm garda jos“, a explicat Speranza, potrivit EFE.

Lasă un răspuns

4074 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Cu sprijinul Mitropolitului Nifon, pentru prima oară, un român a ajuns Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB)

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a luat parte, în calitate de membru, miercuri, 3...