SONDAJ BOMBĂ PREZENTAT DE SOCIOLOGUL MIREL PALADA

Sociologul Mirel Palada a vorbit astăzi, într-un  interviu oferit DCNEWS, despre un indicator sociologic numit “direcția lucrurilor” sau “climatul social general”.

Întrebat despre direcția României, dacă lucrurile merg în direcția bună sau în direcția greșită, acesta a menționat:

“În general, cu excepția momentelor post-victorie sau a momentelor de bunăstare ridicată, acul este puternic critic, bate spre roșu, 60-70% din români consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită. (…) Te-ai fi așteptat ca-n această criză socială, generată de coronavirus, acul să se facă și mai roșu, în loc să fie la 60%, să fie la 80%. Din contră, acum a făcut “bang” și s-a dus pe verde spre 40% (n.r. spun că România merge în direcția greșită), semn că oamenii spun că lucrurile merg într-o direcție bună (60% n.r.), paradoxal, ca percepție publică, după ce am lăsat scandalurile la o parte și am reușit să găsim o concentrare, o mobilizare socială pentru a face față acestei crize sociale. Acesta e principalul rezultat în momentul de față.” 

Lasă un răspuns

4074 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Cu sprijinul Mitropolitului Nifon, pentru prima oară, un român a ajuns Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB)

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a luat parte, în calitate de membru, miercuri, 3...