VEȘTI BUNE ÎN PLINĂ CRIZĂ! STRATUL DE OZON SE REFACE! VEZI CAUZELE!

Să privim și partea bună din toată povestea asta, căci există una. Se vindecă stratul de ozon și o face într-un ritm atât de alert încât s-ar putea recupera complet în scurt timp! Fox News publică un articol în care arată cât de mult s-a îmbunătățit, culmea!, calitatea vieții după ce economia globală a luat o pauză din cauza pandemiei de Covid-19.

Așadar, zic jurnaliștii de peste Ocean, are și virusul ăsta un merit – indirect, reduce poluarea și ajută la refacerea păturii de ozon.

Un studiu recent publicat de oamenii de știință americani menționează că stratul de ozon continuă să se vindece, ba chiar s-ar putea recupera complet în numai câteva luni! Cercetările publicate în revista Nature menționează că substanțele chimice (clorofluorocarburi – CFC) care au cauzat distrugerea stratului de ozon au declanșat, de asemenea, și o schimbare a circulației atmosferice.

Acest studiu prezintă dovezile tot mai clare care arată eficiența întreruperii acțiunilor care duceau la poluarea aerului, a afirmat Antara Banerjee, autorul studiului.

Stratul de ozon, aflat la o distanță de aproximativ 11 până la 40 de kilometri deasupra nivelului Pământului, acționează ca o „barieră solară” pentru planeta noastră, împiedicând radiațiile ultraviolete ale Soarelui să ajungă la noi.

Până acum, se credea că schimbarea tendințelor circulației aerului are legătură cu schimbările meteorologice, însă ultimele evenimente la nivel planetar au demonstrat fără echivoc că pandemia de Covid-19, care a oprit marii agenți poluatori, are meritul în refacerea stratului de ozon.

Pentru a demonstra că repararea stratului de ozon are legătură cu modificările circulației atmosferice, dr. Antara Banerjee și ceilalți cercetători din echipa ei au utilizat o tehnică în două etape, cunoscută sub numele de „Detecție și Atribuire”. Cu ajutorul acesteia s-a putut determina dacă schimbările curenților de aer s-au produs pe cale naturală sau ca efect al acțiunii directe a omului asupra naturii.

Lasă un răspuns

4074 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Cu sprijinul Mitropolitului Nifon, pentru prima oară, un român a ajuns Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB)

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a luat parte, în calitate de membru, miercuri, 3...