În Nordul Capitalei o nouă bază NATO

Unitățile Miliatre 02523 și  02547 au scos la licitație, în SICAP, lucrări de execuție a unei baze temporare de staționare NATO în Tunari, lângă București.

Este vorba, în fapt, de transformarea totală a vechii cazărmi 1026 Tunari, iar lucrările, care vor costa 80 de milioane lei, vor presupune, în prima fază, dezvoltări de tip imobiliar. Printre acestea, noi spații de cazare, popotă, facilități medicale, rampe de încărcare-descărcare, zonă depozitare materiale, zonă depozitare materiale speciale, construcție drumuri și alei, împrejumuire și porți control acces, ateliere auto, heliport. Este de așteptat, astfel, ca în zona de Nord a Bucureștiului să fie aplicate unele restricții de circulație, dat fiind statutul unei baze NATO. Deocamdată, lucrări de piste pentru un eventual aeroport nu sunt menționate. Nu este exclus încă ca, ulterior, să apară și acestea.

Contractul are un termen de execuție de 24 de luni, iar alte 62 de luni este perioada de mentenanță.

Lasă un răspuns

4074 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Cu sprijinul Mitropolitului Nifon, pentru prima oară, un român a ajuns Secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB)

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a luat parte, în calitate de membru, miercuri, 3...