You are currently viewing Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu mulțumește primarilor din Dâmbovița pentru implicare

Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu mulțumește primarilor din Dâmbovița pentru implicare

În aceste zile, când cu toții suntem angajați în lupta pentru limitarea și eradicarea pandemiei cu noul coronavirus Covid-19, am constatat, cu deosebită satisfacție și bucurie, că numeroși primari din localitățile județului Dâmbovița au înțeles urgențele pe care situația de față le impune și au început dezinfectarea spațiilor publice, sprijinind totodată și  parohiile din aria lor de jurisdicție, prin trimiterea firmelor de dezinfecție la bisericile respective.

Mulți edili și-au asumat cu înțelepciune aceasta situație, dat fiind faptul că bisericile sunt spații de utilitate publică și, ca buni gospodari, oameni credincioși și manageri destoinici, au realizat această necesară activitate.

De asemenea, rog pe domnii primari care încă nu au făcut acest lucru, să facă toate demersurile necesare pentru dezinfectarea bisericilor din localitățile pe care le conduc. Împreună, cu toții, suntem implicați, într-o formă sau alta, în combaterea acestei amenințări periculoase la sănătatea, viața, echilibrul social și economic local și național.

Vă mulțumesc și vă încurajez să continuați, cu hotărâre, să întreprindeți tot ceea ce este necesar pentru depășirea acestei mari provocări a epocii noastre!

La parohii, preoții sunt în legătura cu familiile celor aflați în izolare, fiind identificate nevoile urgente ale acestora și se acordă sprijin (fie că este vorba de hrană, produse igienico-sanitare, îmbrăcăminte etc.), apelându-se și la ajutorul membrilor comunității respective, precum și al grupurilor restrânse de voluntari.

Totodată, Sectorul Social – filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviștei menține legătura cu Direcția de Sănătate Publică și Instituția Prefectului Dâmbovița pentru a identifica persoanele aflate în izolare și pentru a pune la dispoziția preoților datele necesare în vederea ajutorării lor, coordonând această acțiune la nivelul întregii eparhii, a scris, pe blogul personal, www.ionutghibanu.blogspot.com, Vicarul Eparhial Ionuț Ghibanu.