You are currently viewing Chinezii se îmbulzesc în stațiuni turistice după ridicarea interdicțiilor, în ciuda riscurilor

Chinezii se îmbulzesc în stațiuni turistice după ridicarea interdicțiilor, în ciuda riscurilor

În China, un număr mare de oameni au început să se adune în zone turistice în marile metropole de-a lungul țării, în ciuda avertizărilor autorităților și specialiștilor care spun că încă există riscuri serioase în ceea ce privește pandemia de coronavirus, relatează CNN.

În fotografiile de la stațiunea de munte din Huangshun, din provincia Anhui, din data de 4 aprilie, se văd mii de oameni, în spații mici, mulți încă purtând măști sanitare. Dornici să se bucure din nou de aerul de afară după luni de restricții de călătorie și măsuri stricte de carantină, oamenii se pun în situații extrem de riscante, în condițiile în care un potențial nou val de infectare este posibil în China.

Stațiunea a fost atât de aglomerată încât autoritățile au decis, la oral locală 7:48, să o închidă pentru noi vizitatori, în condițiile în care parcul deja atinsese limita zilnică de 20.000 de persoane.

Între timp, în Shanghai, stațiunea Bund a fost din nou ticsită de clienți și turiști, după ce timp de săptămâni a arătat ca un oraș fantomă. Multe dintre restaurantele din oraș, închise complet în urmă cu numai câteva zile, au început să instituie rezervarea obligatorie, în condițiile în care nu mai aveau suficiente locuri.