O radiografie a politicilor sociale care uneori prea puțin converg către interesul național este recomandată de un experimentat cadru didactic al Universității Valahia din Târgoviște, prof. univ. dr. Erich Agnes, directorul Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu, într-o postare pe rețelele de socializare.
Este vorba despre ultimul număr apărut recent din Cronicile – Curs de guvernare, intitulat sugestiv Istoria nu iartă proștii! Deși pot părea pe alocuri pesimiste, detaliile conturează paradigmele socio-economice care generează în fapt ratingul de țară și încrederea populației în clasa conducătoare:
Când ai pe teritoriul tău 1/3 din lungimea Dunării pe care nu o poți folosi că e colmatată, când 2/3 din teritoriul național e teren agricol și ești importator net de alimente, când ai portul Constanța folosit la 50% din capacitate pentru că firmele din vestul României vămuiesc la Hamburg că e mai repede și mai curat, când capitalul autohton a atins masa critică, dar investițiile sunt haotice pentru că nu există o strategie de țară.
Toate acestea le găsiți în lucrarea prezentată mai jos, care configurează un tablou sumbru: ne batem joc de propria noastră istorie! a citat Erich Agnes.
