You are currently viewing COVID-19: VEȘTI BUNE DE LA ALEXANDRU OPREA, PREȘEDINTELE CJD
Stire

COVID-19: VEȘTI BUNE DE LA ALEXANDRU OPREA, PREȘEDINTELE CJD

#noutăți

Câteva noutăți din ultima săptămână:

1️⃣ Prima veste bună este că astăzi vor fi #externați 5 pacienți de la Secția de Boli Infecțioase. Este vorba despre 5 persoane din Corbii Mari, depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, care s-au vindecat în urma tratamentului. Ultimele rezultate au ieșit negative așa că vor pleca acasă, unde vor mai sta în izolare încă 14 zile, pentru siguranță.

Despre cazurile de COVID-19, vă anunț că au mai fost găsite pozitive două persoane din #Bucșani și trei din #Răcari. Deja am #alocat fonduri către administrația publică locală din Bucșani, pentru a luat toate măsurile necesare combaterii răspândirii infecției. Urmează să am o discuție și cu autoritățile de la Răcari pentru a identifica exact necesitățile pe care le au și a le oferi sprijinul financiar de care au nevoie în această luptă.

2️⃣ Altă veste bună este că mâine, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, alături de încă un medic de la Secția de Boli Infecțioase, va participa, în cadrul unei videoconferințe, susținută cu sprijinul Oficiului Afacerilor Externe și Comisia Municipală de Sănătate din Shanghai, la un #schimb de #experiență cu medici experți din Republica Populară Chineză. Subiectele dezbătute vor fi schemele de #tratament aplicate bolnavilor de COVID-19.

3️⃣ A treia veste bună este că, în scurt timp, vom intra și în posesia materialelor pe care ni le-au oferit gratuit autoritățile din Guangxi cu care suntem înfrățiți. Este vorba despre 25.000 de măști medicale, 2.300 de măști respiratorii N95 și 200 de costume de protecție. Sunt pregătite toate, așteptăm doar să se finalizeze procedurile de transport.

Mai mult, ne-au pus la dispoziție și o listă de furnizori acreditați de la care putem cumpăra echipamentele de care avem nevoie. Urmează să port o discuție cu reprezentații SJUT și să decidem ce este necesar să achiziționăm în perioada următoare.

Facem tot ce putem pentru a trece cu bine peste această grea încercare și vrea să #mulțumesc, pe această cale, tuturor celor care au răspuns apelurilor noastre și au sprijinit Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, dar și celelalte entități implicate în această luptă!

Pe lângă donațiile anunțate până acum, Arhiepiscopia Târgoviștei a mai donat către SJUT încă două injectomate și Clubul Rotary va dota cu hote încăperea unde va fi amplasat aparatul PCR, necesar depistării cazurilor de COVID-19.
Mulțumesc tuturor pentru implicare și susținere!

Și, nu uitați: Încercați să #RămânețiAcasă! Cu puțin efort și bunăvoință din partea tuturor vom trece mai bine peste această încercare!” a scris pe Facebook, Alexandru Oprea, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.