You are currently viewing Român MORT, în Germania, între zilierii trimiși la sparanghel
20200416 061901

Român MORT, în Germania, între zilierii trimiși la sparanghel

Publicația DER SPIEGEL titrează că un muncitor sezonier român, ajuns în ultimele zile, a murit, din cauza coronavirusului la Bad Krozingen în Baden-Württemberg, la sud-vest de Freiburg. Bărbatul de 57 de ani a fost găsit mort în camera sa, pe 11 aprilie. La început, cauza morții a fost neclară. Un test pentru Covid-19 a fost pozitiv, iar ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul.

Potrivit informațiilor SPIEGEL, românul a ajutat la recoltarea sparanghelului la Krozingen. Înainte de a muri, el s-a plâns de tuse și că îi curgea nasul. După moartea sa, departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri, conform informațiilor SPIEGEL, pentru a preveni o nouă izbucnire a epidemiei printre muncitorii sezonieri.

A fost demarată o anchetă epidemiologică, iar persoanele de contact ale românului sunt examinate pentru posibile cazuri de infecție. Românul mort se află între sutele de muncitori sezonieri care se află în Baden-Württemberg. Cererea de lucrători sezonieri este mare în această regiune agricolă, mai ales că recolta de sparanghel este acum în plină desfășurare. Întreprinderile de fructe, legume și vinicultură caută urgent muncitori.