You are currently viewing Vezi cum s-au desfăşurat cursurile, în prima zi de şcoală după carantină, în singura ţară europeană care a redeschis şcolile
Screenshot 20200416 064909 Facebook

Vezi cum s-au desfăşurat cursurile, în prima zi de şcoală după carantină, în singura ţară europeană care a redeschis şcolile

Danemarca a început ridicarea carantinei şi a început cu repornirea cursurilor pentru elevii de şcoală primară. După mai bine de o lună, copiii s-au întors astăzi la şcoală şi au fost întâmpinaţi de profesori, dar şi de premierul Mette Frederiksen, care a efectuat o vizită la o şcoală.
Suntem puţin încordaţi, este de înţeles, dar suntem foarte atenţi la respectarea normelor de igienă”, a spus Elisa Rimpler, reprezentant al Danish Union of Early Childhood and Youth Educators, pentru BBC.
Ne spălăm foarte des pe mâini şi păstrăm distanţa, ceea ce este destul de dificil pentru cei mici„, a mai adăugat aceasta.
Spre deosebire de Danemarca, ţări precum Austria, Cehia ori Spania au abordat altfel ridicarea restricţiilor. Acestea au început cu redeschiderea micilor magazine, fie ele şi „neesenţiale”.
Cu 6.681 cazuri pozitive şi 299 decese, Danemarca a fost una dintre primele ţări ale blocului UE care au decis închiderea totală a activităţiilor pentru controlul epidemiei.

Screenshot 20200416 064844 Facebook