You are currently viewing Alexandru Rafila: Dacă lumea nu se vede de Paște, vârful epidemiei a fost atins
Doctorul Rafila

Alexandru Rafila: Dacă lumea nu se vede de Paște, vârful epidemiei a fost atins

  • Post category:ACTUAL / OPINII

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a spus, joi, ca varful epidemiei de coronavirus a fost atins deja daca lumea nu se vede de Paste, adaugand ca romanii ar putea sa se intoarca la serviciu, progresiv, de la data de 15 mai.

Plecand de la ratiune ca varful va fi la doua saptamani dupa Paste eu cred ca varful a fost atins deja daca lumea nu se vede de Paste. Dupa trendul actual, care arata o crestere moderata, probabil ca o sa avem intre 12.000 si 14.000 de cazuri. Numarul de cazuri de astazi este generat de comportamentul nostru din urma cu sapte sau 10 zile„, a spus Rafila, la „Marius Tuca Show.”

Presedintele SRM a afirmat ca romanii ar trebui sa se intoarca la serviciu, progresiv, dupa data de 15 mai.

Teama este ca dupa ce ridici masurile, daca o faci brusc, nu este bine si atunci trebuie facuta gradual. Sarbatorile de Paste reprezinta o relaxare a restrictiilor si vrem sa vedem ce se va intampla in acest interval de 7-14 zile, daca reusim sa avem un comportament care sa limiteze contactele fizice. (…) As incuraja marile lanturi de magazine sa mareasca programul de lucru„, a mai zis sursa citata.