You are currently viewing Avertizare ONU: Lumea riscă foamete de proporții BIBLICE!
Screenshot 20200422 120820 Google

Avertizare ONU: Lumea riscă foamete de proporții BIBLICE!

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Lumea riscă foamete de „proporții biblice” din cauza pandemiei Covid-19, a avertizat Organizația Națiunilor Unite, conform BBC.

Șeful Programului Alimentar Mondial (PAM), David Beasley, a spus că este nevoie de acțiuni urgente pentru a evita o astfel de catastrofă. Un raport estimează că numărul de oameni care suferă de foamete poate crește de la 135 de milioane la mai mult de 250 de milioane.

În plus, primele 10 țări care sunt în cel mai mare pericol sunt afectate de conflicte, crize economice și schimbări climatice, a transmis PAM.

Al patrulea Raport global despre crizele alimentare atrag atenția asupra următoarelor țări: Yemen, Republica Democrată Congo, Afghanistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti.

În Sudanul de Sud, 61% dintre locuitori au fost afectați de criza alimentară anul trecut, se arată în raport.

Chiar și înainte de pandemie, existau părți ale Africii de Est și de Sud care erau deja afectate de lipse alimentare, din cauza secetelor și celei mai rele infestări cu lăcuste din ultimele decenii.

Am putea să avem mai multe foamete de proporții biblice în doar câteva luni scurte, a zis Beasley, într-o conferință video cu Consiliul de Securitate al ONU.

Cred că, cu expertiza și parteneriatele pe care le avem, putem să punem la un loc echipele și programele necesare pentru a ne asigura că pandemia Covid-19 nu devine o catastrofă umană și alimentară, a spus Beasley.