You are currently viewing Camera de Comerț Balcanică: poate statul român să creeze noi proceduri pentru redeschiderea societății si activității economice?
Screenshot 20200422 114242 Gallery

Camera de Comerț Balcanică: poate statul român să creeze noi proceduri pentru redeschiderea societății si activității economice?

În urma afirmațiilor prof. Alexandru Rafila si dr. Raed Arafat, virusul este posibil sa reapară în toamna sau sa fie recurent. Intrebarea pe care o pune Camera de Comerț Balcanică este dacă firmele romanesti producătoare de măști, dispozitive, igienizante etc. vor relua iar procedurile de avizare în toamna sau statul va proteja firmele care in perioada de criza au dovedit capacitatea de a produce prin emiterea unei ordonanțe de urgență pentru 2 ani minimum.

De asemenea, reprezentanții Camerei de Comerț Balcanice mai întreabă dacă vor fi create proceduri igienico-sanitare si norme de igienizare pentru habitatele urbane, asociații de proprietari, școli, troleibuze, metrou, tren, taxi, piete, supermarket etc., pentru redeschiderea societății si activității economice.
„Vor sti autoritatile centrale și locale să creeze acele standarde de siguranță pentru angajații noștri, dar pentru seniorii noștri sau pentru cel mai bun tezaur al nostru, copiii României, si siguranta lor în grădinițe, școli, licee, universități? Exista centre de reabilitare pulmonare si proceduri post covid? Din nefericire, TOTI cei infectati au nevoie de ele. Solicităm oficialilor statului nostru si Uniunii Europene crearea acestor proceduri sau initierea unora in vederea diminuarii cheltuielilor enorme si alocarii de resurse materiale medicale”, mai spun reprezentanții Camerei de Comerț Balcanice.