You are currently viewing Președintele Emmanuel Macron anunță că elevii francezi vor reveni la cursuri pe bază de voluntariat

Președintele Emmanuel Macron anunță că elevii francezi vor reveni la cursuri pe bază de voluntariat

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, joi, că elevii vor putea reveni la cursuri , între 11 și 25 mai, după ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. El a mai precizat că elevii se vor prezenta la școală pe bază de voluntariat, nu este obligatoriu, scrie letelegramme.fr.

Anunțul făcut de acesta, potrivit căruia copiii nu sunt obligați să revină în bănci, vine în contextul unor polemici privind redeschiderea școlilor în data de 11 mai. Mai mulți părinți s-au arătat revoltați de faptul că elevii vor fi nevoiți să meargă la cursuri în condițiile în care Franța se află în vârful epidemiei de COVID-19.

Părinților nemulțumiți li s-au alăturat și o mare parte dintre profesori. De asemenea, aceștia acuză o expunere inutilă, atât a minorilor, cât și a cadrelor profesorale.

În acest context și după o discuție cu primarii, la Palatul Elysee, președintele Franței a anunțat că elevii vor reveni în bănci pe bază de voluntariat.

Președintele francez a insistat asupra faptului că reluarea cursurilor trebuie făcută progresiv, adaptat fiecărei realități locale. Sunt regiuni mai grav afectate de coronavirus, iar acolo se va devansa data de 11 mai pentru redeschiderea școlilor.

Fără îndoială, spune Macron, niciun copil nu va fi obligat să se întoarcă la școală, ci doar cu acordul părinților.

Totodată, președintele francez a prezentat și regulile ce se impun pentru ca elevii să revină la cursuri începând cu jumătatea lunii viitoare.

În clase nu vor fi mai mult de 15 elevi, pentru a se putea respecta distanțarea socială impusă pe timpul epidemiei de coronavirus, spun autoritățile franceze. Cu toții vor fi obligați să poarte măști chirurgicale, pentru a limita răspândirea virusului.

De asemenea, vor exista protocoale de sănătate. Mai exact, dezinfectați atât în sălile de clasă, dar și la toalete, pentru ca elevii și profesorii să-și poată dezinfecta mâinile frecvent.