You are currently viewing Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu: Gânduri la întreita sărbătoare – Sfântul Gheorghe, Ziua Bibliotecarului și comemorarea lui Shakespeare!
20200319 112215

Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu: Gânduri la întreita sărbătoare – Sfântul Gheorghe, Ziua Bibliotecarului și comemorarea lui Shakespeare!

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Astăzi sărbătorim pe Sfântul Gheorghe, Ziua Internațională a Cărții și a Bibliotecarului din România, dar și comemorarea lui William Shakespeare, unul din cei mai mari poeți și dramaturgi ai lumii, cu numeroase rădăcini creștine, cu texte puternic impregnate de mesajul evanghelic, precum și a unor mari personalități ai universului cultural, precum Miguel de Cervantes și Inca Garcilaso de la Vega, ori aniversarea nașterii lui Maurice Druon.

Unii aleg drept model calea lui Don Quijote pentru a lupta cu morile de vânt ale epocii lor, pe tărâm cultural și mediatic, alții luptă cu arma credinței în suflet, mărturisind până la moarte pe Cel fără de moarte, iar alții pornesc cruciada timpului lor, prin tot ceea ce fac.

Să ne amintim, astăzi, că avem nevoie de carte, de cultură, de aprofundarea a ceea ce înaintașii noștri au creat, pentru a fi în stare să înțelegem realitatea vremii noastre, pentru a birui balaurii întunericului care ne pândesc pașii și pentru a putea să dăruim generațiilor tinere sensul autentic al vieții, puterea de a fi biruitori și de a merge mai departe!

În aceste vremuri în care figuri ale întunericului încercă să întunece lumina frumuseții credinței și a vieții noastre, din fiecare trebuie să renască un Mare Gheorghe, luptător și mărturisitor.

Din fiecare suflet, lumina credinței să se prefacă în sabie și foc care să înnoiască lumea și să lumineze întunericul.

Ridică-te Gheorghe!
, a postat, pe Facebook, Vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, preotul Ionuț Ghibanu.