You are currently viewing Israelul redeschide parțial restaurantele, frizeriile și centrele de înfrumusețare
Screenshot 20200424 172200 Gallery

Israelul redeschide parțial restaurantele, frizeriile și centrele de înfrumusețare

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Guvernul israelian a aprobat vineri o nouă relaxare a măsurilor de izolare, autorizând cu anumite condiţii deschiderea a numeroase magazine şi restaurantelor şi cafenelelor, în speranţa repunerii progresive pe picioare a economiei ţării, relatează AFP.

Autorităţile au anunţat în urmă cu mai puţin de o săptămână redeschiderea librăriilor, a magazinelor de bricolaj şi de electrocasnice, conform Agerpres.ro.

Cu excepţia centrelor comerciale, guvernul a anunţat vineri că toate celelalte magazine îşi vor putea redeschide porţile începând de duminică, dar cu respectarea condiţiilor sanitare stricte precum purtarea măştii şi limitarea numărului de clienţi în magazin pentru a respecta cât mai bine măsurile de distanţare socială.

Restaurantele şi cafenelele se vor putea redeschide dar nu vor avea dreptul de a servi la faţa locului, ci numai de a oferi meniuri la pachet, în condiţiile în care de şase săptămâni erau permise numai livrările la domiciliu.

Frizeriile şi centrele de înfrumuseţare vor fi şi ele autorizate să-şi reia activităţile, dar limitând de asemenea numărul de clienţi.

Aceste măsuri de relaxare vor fi valabile până la 3 mai”, au anunţat într-un comunicat comun biroul prim-ministrului, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Sănătăţii.