You are currently viewing Ludovic Orban: Masca de protecţie va fi asigurată de autorităţi dacă studenţii şi elevii încep cursurile
Screenshot 20200424 133325 Gallery

Ludovic Orban: Masca de protecţie va fi asigurată de autorităţi dacă studenţii şi elevii încep cursurile

  • Post category:ACTUAL / SOCIAL

Ludovic Orban a declarat că în cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenţilor sau elevilor la şcoală, masca de protecţie va fi asigurată de autorităţi.

,,După cum ştiţi, preşedintele României a anunţat că obligativitatea de purtare a măştii va fi pentru spaţii închise. Şcoala este un spaţiu închis. În cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenţilor sau elevilor la şcoală, cu siguranţă că va fi asigurată masca. (…) În cazul în care se vor deschide şcolile – repet, asta este o decizie care va fi luată după o analiză foarte serioasă -, cu siguranţă considerăm că este normală obligaţia Guvernului de a asigura măştile pentru toţi elevii care nu vor avea posibilitatea să procure măştile„, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă masca de protecţie va fi obligatorie pentru copii şi ce soluţii se au în vedere pentru asigurarea lor în cazul persoanelor care nu-şi permit să şi le cumpere, potrivit Agerpres.

Premierul a participat la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României. El a adăugat că încă nu s-a luat o decizie legat de cine va asigura aceste măşti, fiind întrebat cine le va furniza: statul, şcoala sau primăria.