You are currently viewing Ce condiții îi vor aștepta pe elevi când se întorc la școală
Screenshot 20200425 065229 Gallery

Ce condiții îi vor aștepta pe elevi când se întorc la școală

15 mai e ziua așteptată de toți românii, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis le-a promis relaxarea anumitor măsuri de izolare.

Cu toate acestea, redeschiderea anului școlar poate fi extrem de problematică. Șeful Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a explicat în ce condiții ar putea fi realuată activitatea școlilor.

În primă fază ar urma să fie redeschise universitățile și liceele, ulterior acest pas va fi urmat și de gimnazii și școlile primare. Când vine vorba de clasele mici se vor impune anumite măsuri excepționale, precum înjumătățirea efectivelor de elevi din clase și decalarea pauzelor dintre ore.

În ceea ce priveşte programul unităţilor de învăţământ, el trebuie regândit, în sensul că cel mai bine este să gândim o soluţie în care jumătate din efectivul claselor sau grupelor să fie prezent în acelaşi timp şi cred că lucrul ăsta se poate face fie printr-un program alternativ, fie prin prelungirea programului actual”, a explicat Rafila la Digi 24.