You are currently viewing Sorin Câmpeanu, presedintele CNR: Examenele de semestru, de an, de finalizare studii și de admitere trebuie susținute preponderent online!

Sorin Câmpeanu, presedintele CNR: Examenele de semestru, de an, de finalizare studii și de admitere trebuie susținute preponderent online!

”Ca om care s-a construit pe dorința de echilibru, nu pot face altfel decât să împărtășesc aceste aspirații tuturor. Am trăit două luni grele, care au generat, că recunoaștem sau nu, efecte fizice și psihice complexe. Pentru noi toți! Pentru elevi, studenți, părinți – dar și pentru profesori!

Fie că vorbim de persoane, fie că vorbim de instituții, trebuie să recunoaștem că nu am fost pregătiți pentru un scenariu de viață atât de privativ. Unii au reușit să traverseze mai lin aceasta perioadă, alții au avut reacții mai vehemente. Cred că nimeni nu e de blamat! Toți am fost speriați întru câtva, toți am avut momente de cumpănă. Nu toți am știut să le gestionam adecvat”, scrie Sorin Cîmpeanu într-o declrație de presă dată publicității sâmbătă.

 

Examenele, preponderent online, în acest an

 

”Întoarcerea la normalitate este dorința tuturor, continuă prof. Cîmpeanu. Ne-am „săturat” să luptăm pentru a ne adapta la această „nouă normalitate” și refuzăm să credem că așa ne vom continua viața!

Examenele de semestru, de an, de finalizare studii și de admitere trebuie susținute preponderent online! Acolo unde totuși nu se poate din motive o obiective, va trebui o atenție foarte mare pentru respectarea tuturor regulilor de distanțare socială.

Ca președinte al Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, că președinte al CNR, ca președinte al celei mai mari rețele academice, AUF – ce cuprinde 1000 de universități din 118 țări, ca rector al unei universități cu peste 10.000 de studenți și peste 1000 cadre didactice și personal didactic auxiliar – vă mărturisesc că este mai greu decât ne-am fi putut aștepta!
Depinde de experiența și dedicația profesorului, precum și de aria sa de expertiză ca să elaboreze teme/subiecte creativ, nu repetitiv.

Poate că asta este o șansă și o provocare extraordinară pentru profesorii români…Sunt convins că profesorii au acest potențial! Cel mai simplu în fața unei provocări este să renunți, să reacționezi vehement, poate chiar nervos, să consideri că nu TU trebuie să-i faci față. Să arunci vina pe ceilalți, care nu te au instruit cum să faci…

Anul școlar și universitar trebuie să se încheie! Am plătit deja costuri mari – un an din viața tinerilor noștri ar însemna mult prea mult”, se arată în declarația profesorului Cîmpeanu.