You are currently viewing CORNELIU ȘTEFAN (PSD): NU PARLAMENTUL EMITE STAREA DE ALERTĂ! GUVERNUL IA MĂSURI…

CORNELIU ȘTEFAN (PSD): NU PARLAMENTUL EMITE STAREA DE ALERTĂ! GUVERNUL IA MĂSURI…

#NU Parlamentul emite starea de alertă! #Parlamentul doar a creat cadrul legal pentru Guvern să poată lua măsuri pe starea de alertă.
Starea de alertă trebuie încuviințată de Parlament! Si poate fi modificată dacă conține prevederi care încalcă drepturile cetățenilor!
Guvernul PNL a trimis Parlamentului un proiect de lege prin care de fapt voia să prelungească starea de urgență, dar cu o altă denumire: stare de alertă. Voia să impună aceleași îngrădiri ale drepturilor și libertăților cetățenilor!
S-au prins de prostia făcută și au crezut că pot corecta un rău cu alt rău. De aceea au depus acel amendament (intrarea în vigoare imediat după publicarea în MO și nu la 3 zile cum prevede art 78 din Constituție care precizează fără dubii că:  ”Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.”
 #PSD nu a acceptat și nu va accepta niciodată încălcarea cu bună știință a Constituției. Prin urmare nu este de acord cu amendamentul PNL și susține eliminarea lui în plen, la votul final al legii.
Semnificativ pentru duplicitatea și demagogia PNL este faptul că nici parlamentarii PNL s-au abținut la vot la acest amendament, deși fusese propus chiar de liderul lor de grup, Florin Roman.
Culmea e că președintele Iohannis a contestat chiar săptămâna aceasta un proiect de lege – cel cu educația online, tocmai pe motiv de încălcare a art 78 din Constituție – care spune că o lege intră in vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

DE CE VOTEAZĂ PSD PROIECTUL LEGII STĂRII DE ALERTĂ?
Aveam o responsabilitate față de marea majoritate a cetățenilor acestei țări care au respectat regulile, care au stat în casă și care așteaptă să își reia viața. Care vor să meargă la muncă. Care vor să intre în normalitate!
În absența unei astfel de legi românii corecți ar fi avut de suferit. Nu este normal să permitem acest lucru!
PSD a modificat și a votat proiectul și avertiează guvernul PNL că nu va tolera niciun fel de abuz.
PSD cere guvernului PNL să înceteze să mai fure pe pandemie. Să înceteze să mai pună politruci în funcții publice! Și să nu încerce din nou restricții abuzive. Orice astfel de tentativă va fi modificată-n Parlament.

CE A CORECTAT #PSD ÎN PARLAMENT?
1. Guvernul nu poate prelungi discreționar starea de alertă. PNL dorea nelimitat. DAR nu pot face orice vor, nu se pot folosi de pandemie pentru a continua să dea tunuri financiare pentru firmele de casă.

2. Au vrut să continue achizițiile fără licitație, netransparent, pentru orice tip de produs indiferent că are legătură sau nu cu pandemia. Exclus! Am corectat.

3. Am introdus posibilitatea plafonării prețurilor la produsele medicale. Nu pot să-și bată joc de oameni și să-i oblige să poate măști, dar acestea să fie la prețuri exorbitante doar pentru că trebuie ei să facă profit! Cum își va lua măști un pensionar cu 700 de lei pensie? Sau chiar cu pensie mai mare?

4. Guvernul a venit din nou cu amenzi aberante. Le-am redus la maxim 2500 ron. Guvernanții trăiesc pe altă planetă! Cum să dea 30 de mii de lei amendă?! Nu le-a ieșit planul de amenzi în starea de urgență și vor să recupereze acum? Vor să acopere din banii oamenilor găurile lui Cîțu din economie?

5. Guvernul VOIA să-și servească în continuare clientela de partid. Nu a fost de ajuns că au angajat peste 12.000 de pile folosind ca pretext pandemia. Acum VOIAU să numească în funcții publice persoane care nu sunt funcționari publici, prin derogarea de la Codul Administrativ. NU SE POATE! Numirile trebuie să respecte condițiile legale! Nu chelneri la conducerile spitalelor!

6. PREVEDERILE PRIVIND DESCHIDEREA TERASELOR, A MALLURILOR ETC SE VOR APLICA DOAR DACA GUVERNUL LE PREVDE IN LEGEA DE INSTITUIRE A STARII DE ALERTĂ PE CARE O TRIMITE IN PARLAMENT SPRE APROBARE! a transmis pe Facebook Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.