Din nou, despre oameni răi, cu sufletul putred…Deși ne-am confruntat cu una dintre cele mai grele situații de până acum, cea generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2, care încă nu s-a terminat, se pare că unii dintre noi nu au înțeles nimic și au rămas la fel…și nu vorbesc în sensul bun al cuvântului.
Am crezut că, odată cu declanșarea pandemiei și statul acasă, domnul senator Adrian Țuțuianu are o șansă să se gândească mai bine la lucrurile pe care le face, pe care le-a făcut și să se schimbe. Dar, îmi dau seama că nici nu a trecut bine starea de urgență, că deja s-a reactivat și a revenit la vechile obiceiuri lipsite de orice urmă de bun simț.
De această dată, a aruncat iar cu mizerii în Consiliul Județean Dâmbovița, instituție pe care a abandonat-o pentru idealul de a devenit ministru. Din nefericire, lucrurile nu au ieșit așa cum a sperat și s-a văzut, din nou, în situația de a face orice pentru a reveni la #CJD. Știu că se gândește că, mai devreme sau mai târziu, va veni și momentul alegerilor locale, dar se pare că, de această dată, nu mai are răbdare să înceapă campania electorală ca să jignească, să arunce cu mizerii, să denigreze și să dezinformeze.
Prin urmare, spre știința dumnealui, câteva informații:
1. Legat de proiectul de la Curtea Domnească, dumnealui susține că au trecut doi ani și jumătate de la semnarea contractului și nu s-a reușit adjudecarea contractului privind execuția lucrărilor. Acum omite să spună că acest contract a fost semnat de mine, la finalul anului 2017, iar apoi, timp de 1 an și 3 luni, la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița s-a aflat un om pe care el l-a susținut și în mandatul căruia, într-adevăr, nu s-a mai întâmplat nimic. Iar explicația pentru acest lucru ar trebui să o dea el și nu actuala conducere a CJD.
Mai departe, lucrurile au stat în felul următor: Așa cum știți, am revenit la conducerea CJD în luna aprilie a anului 2019, moment în care s-a reluat și procedura licitației pentru contractarea execuției lucrărilor. Din nefericire, procedura a fost anulată pentru că nu s-a prezentat nici un ofertant. Ulterior, procedura a fost reluată, în vara anului 2019. Nici de această dată, lucrările de execuție nu au fost adjudecate, singurul ofertant fiind respins de către Comisia de Evaluare din cauza faptului că a prezentat documente neconforme cu condițiile impuse. Astfel, s-a ajuns ca în luna octombrie să fie reluată procedura, pentru a treia oară.
Nu înțeleg nici insistența cu care domnul senator acuză că există un interes pentru atribuirea execuției lucrărilor în condițiile în care există o firmă a cărei ofertă îndeplinește condițiile solicitate prin documentația de atribuire, potrivit raportului întocmit de un consultat extern pe marginea acestui subiect.
Din toate aceste lucruri nu rezultă decât că domnul senator nu dorește, de fapt, să facem acest proiect tocmai pentru a ne acuza, și de acum înainte, că nu am făcut nimic pentru a-l face posibil și că pierdem banii europeni. Să ne întrebăm oare cât de adevărată e preocuparea domnului senator pentru binele județului? Sau să ne întrebăm, mai bine, până unde poate merge ambiția de a controla totul, de a manipula, de a minți, de a dezinforma și de a prelua puterea?
Rămâne să ne convingem în scurt timp.
Revenind la subiect, se pare că domnul senator e puțin pe lângă subiect pentru că, ori nu are acces total la toate documentele din Consiliul Județean Dâmbovița, ori nu vrea să spună întreaga poveste din motive personale, dar cert este că, de la întoarcerea mea la Consiliul Județean Dâmbovița, am reușit să deblochez un proiect cu finanțare europeană și da, voi face tot ce e legal și omenește posibil, pentru a nu pierde banii europeni, chiar dacă asta presupune restituirea unor corecții financiare. Chiar și în acest caz, rămân foarte mulți bani europeni în județ pe care trebuie să îi folosim pentru dezvoltarea sa. Eu consider că e mai bine să îi folosim decât să pierdem întreaga finanțare din cauza faptului că timp de 1 an și 3 luni, orice demers legat de acest proiect a fost blocat, la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, motivele nefiind-mi nici azi cunoscute (și mărețul senator ar trebui să își asume acest lucru o dată pentru totdeauna).
2. Preocuparea domnului senator pentru vizitele de lucru pe care conducerea Consiliului Județean Dâmbovița le face pe șantierele din județ arată mai mult a invidie decât a preocupare reală. Probabil e nostalgic pentru vechile vremuri când cutreiera județul în căutare de capital electoral. Și cum invidia nu conduce la lucruri tocmai bune, iată că domnul senator a mai spus o minciună. Dânsul spune că banii cu care se reabilitează acum drumurile județene i-a adus dumnealui în anul 2017. Păi în anul 2017 nici măcar nu mai era la Consiliul Județean Dâmbovița. Și, spre corecta informare a dumnealui, o mare parte din drumurile județene sunt reabilitate cu banii din excedentul bugetar pe anul 2019, pentru care, nu demult, ne acuza că nu am fost capabili să îi cheltuim. De fapt, acei bani erau deja angajați în proceduri de achiziție publică, care s-au finalizat în acest an, fapt pentru care au și început lucrurile la drumurile județene.
Și, cu toate riscurile de a se supăra sau enerva, îl anunț, pe această cale, că în acest an, Consiliul Județean Dâmbovița va asfalta aproximativ 220 de km de drumuri județene, din cei aproape 850 existenți, ceea ce reprezintă 25% din totalul drumurilor județene. Este un lucru pe care nici el și nici un alt președinte de consiliu județean nu l-a reușit în Dâmbovița, în mandate complete.
Și vreau să le #mulțumesc colegilor mei, consilieri județeni, și colegilor din Partidul Social Democrat pentru că au susținut aceste proiecte.
Încă o dată s-a dovedit că, de fapt, am cheltuit, cu responsabilitate, acești bani și, mai mult, am fost capabili și să gândim și să punem în practică proiecte valoroase pentru dezvoltarea infrastructurii județului, lucruri pe care, din păcate, dumnealui nu le-a reușit. Probabil, de aici îi este alimentată și invidia.
Și încă un mic detaliu. A spus mereu că a gestionat corecții financiare extrem de mari. Și chiar admite că o mare parte dintre acestea au fost preluate de către stat, la bugetul de stat. Să recunoști că te scapă statul de datorii și să crezi, în continuare, că tu ai gestionat situația, înseamnă să nu faci deosebirea între a avea noroc și a fi capabil sau să nu faci prea bine diferența între vis și realitate, lucruri la care domnul senator e învingător.
Acum, pentru că am spus adevărata istorie a proiectului de la Curtea Domnească, și a proiectelor de infrastructură din județ, poate ne explică și domnul senator cum intră în posesia unor documente și informații la care nu are acces? Din câte cunosc, accesul la documentele dintr-o instituție publică, prin cine știe ce căi, nu e tocmai un fapt legal!
În final, un ultim amănunt: Știe prea bine ce a făcut în timpul în care s-a aflat la conducerea CJD, dar asta nu înseamnă că toată lumea face la fel. Nu pentru toată lumea, abuzurile și injuriile reprezintă un mod de lucru.
Și deși cunoaștem obsesia dumnealui de a controla direct sau prin interpuși Organizația Județeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat, îl asigurăm că acele vremuri au trecut și că #DICTATORII au sfârșit la Târgovișe, a scris, pe Facebook, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița