Alarmant! Spitalul din Câmpina, cu 70 de medici și 200 de asistente, tratează un singur pacient cu Covid-19. Restul bolnavilor nu sunt primiți

Alarmant! Spitalul din Câmpina, cu 70 de medici și 200 de asistente, tratează un singur pacient cu Covid-19. Restul bolnavilor nu sunt primiți

Postul Radio România Actualități a difuzat astăzi, o informație absolut îngrijorătoare și alarmantă.

La spitalul din Câmpina, unde sunt încadrați 70 de medici, 200 de asistente și are 300 de paturi se tratează un singur pacient, infectat cu coronavirus. Restul bolnavilor din regiune nu sunt primiți și așteaptă ca spitalul să se redeschidă și pentru ei.

Siteul Cristoiublog.ro preia, astăzi, știrea difuzată de corespondenta Radio România Actualități în Prahova, Simona Uta, cea care a documentat acest subiect și a relatat, la emisiunea „Stare de alertă”, cum un întreg spital este blocat de un pacient.

Întrebată de realizator dacă sunt locuri în spital, jurnalista a spus: Da ! Avem și la Spitalul de Boli infecțioase, care este în prima linie, dedicat cazurilor COVID , avem și la Spitalul Municipal – Câmpina care este spital – suport . Aici sunt 300 de paturi, 70 de medici specialiști, peste 200 de asistente și un singur pacient infectat, internat la ATI în stare gravă . E mare tristețe în zona Câmpina și în comunele din jur. Toată lumea așteaptă redeschiderea acestui spital pentru bolnavii cronici, acum, după data de 15 mai. Nu se va întampla! Va rămâne spital – suport, pregătit oricând sa primească pacienții COVID”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara, în 15 mai, că această stare se mai prelungește și că ține spitalele pregătite. Adică, goale.
Rămânem într-o pandemie, rămânem cu spitalele de Fază 1, Fază 2 şi Suport Covid pregătite. Există un moment al relaxării care trebuie bine gestionat. Vom evalua această relaxare la 14 zile”, a spus ministrul.
În acest timp, rețelele de socializare abundă de alarme disperate ale oamenilor care nu au unde să se trateze, se mai arată pe site-ul amintit.