Câte persoane pot participa la o petrecere într-un apartament și câte la o slujbă religioasă (nuntă, botez, înmormântare). Anunțul făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela

România a trecut, din 15 mai, din starea de urgență în stare de alertă. Pentru a putea limita răspândirea noului coronavirus, auoritățile au păstrat o parte dintre restricții și a impus și unele noi, cum ar fi purtearea obligatorie a măștii de protecție  în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, dar și măsurarea tempetarurii la intrarea în supermarketuri și instituții. De asemenea, se păstrează distanțarea socială, rămân închise restaurantele, iar concertele sunt și ele în continuare sistate.

Totuși, dacă o persoană dorește să organizeze o petrecere în pripria sa casă trebuie să știe că numărul de invitați va fi limitat. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat, într-un video pe Facebook, că numărul maxim de persoane care pot fi invitate la o aniversare sau o onomastică, dacă evenimentul este organizat într-un apartament, este de 8.

În schimb, pentru evenimente care implică o slujbă religioasă, nuntă, botez sau înmormântare, numărul maxim al celor care pot participa este de 16.

Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) ) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a explicat ministrul într-un live pe Facebook.

3823 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
MĂRTURII impresionante ale unei asistente medicale din DÂMBOVIŢA care tratează pacienți infectați cu COVID-19

Am avut bucuria de a o întâlni pe doamna asistent medical principal- Mirabela Stanciu, de...