Cine este Cecilia Văduva, „coafeza din Vâlcea”, numită de PNL la vârful ministerului Fondurilor Europene

Prin decizia premierului Ludovic Orban, Cecilia Văduva a fost numită secretar general adjunct al Ministerului Fondurilor Europene, începând din 18 mai 2020.

La scurt timp după apariția în Monitorul Oficial a decretului de numire, unele site-uri de știri titrau:

Coafeză din Vâlcea, numită de PNL la vârful Ministerului Fondurilor Europene / Pe linie de partid: de la frizerie, la conducerea Fondurilor Europene!

În condițiile în care liderii PNL, între care şi premierul Ludovic Orban, ne anunțau despre depolitizarea instituțiilor şi eliberarea din funcție a tuturor celor care au fost angajați pe pile sau pe bază de carnet de partid de ciuma roşie, adică de PSD, aceste știri ar putea părea FAKE-NEWS.

Informațiile publice existente confirmă faptul că Cecilia Văduvă este proprietara salonului de frumusețe Celia din Vâlcea, parte a firmei Gicerova SRL, specializată în cursuri de formare profesională (frizer, lucrător în creșterea animalelor, manager de proiect, operator introducere date, lucrător la fabricarea conservelor, mecanic auto, infirmieră, cosmetician ş.a).

Cecilia Văduva este şi consilier județean din partea PNL în Râmnicu-Vâlcea. De altfel, postările sale de pe rețelele de socializare arată că este un membru de partid foarte activ.

În cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Cecilia Văduvă se va ocupa de coordonarea activității Direcției generale Economice, fiind reprezentant legal, ordonator principal de credite.

Deocamdată, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene nu există nici CV-ul doamnei Cecilia, nici declarația de avere.

La întrebările jurnaliștilor cu privire la experiența noului demnitar, Ministrul a răspuns:

Experiența doamnei secretar general adjunct include parcursul profesional în administrația publică și în activitățile de control, inclusiv la nivel de AJOFM Vâlcea (2008-2016). Începând cu anul 2016 domnia sa a fost formator și manager de proiect, având și o contribuție didactică în dezvoltarea competențelor antreprenoriale și în scrierea planurilor de afaceri…Cecilia Văduva are diplomă de Economist şi un master în Managementul Financiar contabil al Administrației publice.” 

 

Sursă foto: facebook Vaduva Cecilia

3885 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Mugur Isărescu anunță când s-ar putea schimba banii în România

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu a făcut un anunț important! Acesta a spus...