Precizări importante pentru cei care doresc să călătorească în Israel

Ministerul Turismului din Israel a sustinut o conferinta online pentru presa din Romania despre cum se pregateste Israel pentru “noul turism”. Israel a fost prima tara care si-a inchis complet granitele, pe 12 Martie (fara a lua in calcul tarile din Asia). Printre cele mai importante informatii despre care s-a discutat ieri:

Aeroportul International Ben Gurion din Tel Aviv va relua operarea zborurilor internationale incepand cu luna Iunie. Vor fi folositi roboti pentru igienizare si curatenie, iar masca va fi obligatoriu de purtat, atat din partea personalului, cat si a pasagerilor. Procedurile de check-in se vor face online sau la chioscurile self-service din aeroport. Pasagerii trebuie sa se prezinte la aeroport cu 4 ore inainte de zbor.

Zborurile interne deja s-au reluat, la fel si turismul intern (din 3 Mai), iar numarul de cazuri este in continua scadere (sub 20 noi cazuri zilnice). Din 6 Mai se pot vizita parcurile nationale, din 7 Mai s-au deschis mall-urile, in 17 Mai s-au deschis muzeele, iar la finalul lunii se vor deschide piscinele si parcurile de distractie.

Vizitarea obiectivelor turistice se face in conditii de distantare sociala. La Zidul Plangerii au fost montati parapeti care sa garanteze siguranta vizitatorilor, iar plajele sunt deschise sub rezerva respectarii distantarii sociale de minim 2 metri.

In urma cu 2 saptamani s-au deschis aproximativ 20 de parcuri si Rezervatii Naturale de pe intreg teritoriul tarii. A fost implementat un sistem de rezervare a biletelor exclusiv online, ca sa controleze fluxul de turisti, iar vizitatorii primesc bratari colorate care semnifica intervalul de timp in care pot sta in parc. Pana acum au avut deja peste 50.000 de bilete achizitionate online.

Hotelurile mai mari din Israel se pregatesc si ele sa primeasca turisti, astfel ca au suplimentat personalul dedicat pentru curatenie, au inlocuit filtrele de aer cu unele cu o performanta crescuta pentru toate sistemele de ventilatie existente, atat din camere, cat si din spatiile comune, au montat panouri de protectie din plexiglas la receptie sau la intrarea in restaurant/bar si au facilitat check-in-ul contactless, iar mesele se vor servi preponderent in spatiile deschise sau in regim de room-service. Noile rezervari pot fi anulate cu pana la 48 ore inainte de check-in, fara nicio penalizare, tocmai pentru a impulsiona vanzarile.

Eilat (la Marea Rosie) va fi prima statiune din Israel fara COVID.

TAROM a anuntat ca se prelungeste suspendarea zborurilor din Bucuresti spre Tel Aviv pana pe data de 15 Iunie. Cei care aveau bilete in aceasta perioada pot solicita returnarea banilor sau pot reprograma pentru o data ulterioara, fara taxe suplimentare.

3824 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Coloana oficială a lui Traian Băsescu, implicată într-o tamponare pe Bulevardul Maniu

Este vorba de o ușoară tamponare în care a fost implicată una dintre mașinile aflate...